Els municipis del Consorci de la Costa Brava reben sis milions per millorar l'abastament d'aigua i el sanejament

Les 27 poblacions que en formen part han pogut optar a les subvencions

Segons l'alcaldessa de Roses i presidenta del Consorci d'Aigua de la Costa Brava, Magda Casamitjana, durant el període de sequera de l'any passat es va pensar que calia incentivar algunes inversions perquè els municipis poguessin estalviar i reutilitzar aigua aprofitant que hi havia uns diners disponibles al consorci. La subvenció s'anomena pla d'inversions complementàries del cicle de l'aigua de la Costa Brava per al període 2009-2012 i ja hi ha ajuntaments que comencen a signar els convenis.

«El més important és que tots els municipis consorciats han pogut accedir a aquestes subvencions, que és la primera vegada que es donen de manera generalitzada», va explicar Casamitjana, que hi va afegir que el màxim de subvenció que es dóna als ajuntaments és de 350.000 euros. El gerent del consorci, Manel Serra, hi va afegir que totes les poblacions estan fent tràmits per accedir a aquests diners i signar el conveni amb l'ens, tot i que n'hi ha que ho tenen més avançat que d'altres. Precisament, el ple de Roses de dilluns té previst acceptar els 300.000 euros que li pertoquen i que usarà per renovar diverses instal·lacions del poble.

Manel Serra també va explicar ahir que les obres han d'estar relacionades amb qüestions d'abastament d'aigua, sanejament o pluvials. «L'únic que no hi entra són les depuradores perquè l'Agència Catalana de l'Aigua i el consorci ja les subvencionem per una altra banda al 100%», va explicar el gerent.

Més per als pobles petits

La presidenta, Magda Casamitjana, també va concretar que els municipis més petits han rebut un percentatge més important, que pot arribar al 75% del cost. També va explicar que s'han fet dues convocatòries perquè hi va haver un grup de municipis que no hi havien pogut accedir.

LA FRASE

MAGDA CASAMITJANA
PRESIDENTA DEL CONSORCI
«Tots 27 municipis consorciats es beneficiaran d'aquesta mesura, que és el primer cop que es porta a terme»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.