El Bicing metropolità, al març

El Bicing metropolità es posarà en marxa el març vinent, segons les previsions que va fer ahir el president de l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT), Antonio Poveda. Ho va fer en el transcurs de la signatura del conveni amb l'Ajuntament de Castelldefels per a la implantació d'aquest servei.

Es tracta de l'últim conveni signat amb els municipis del Baix Llobregat. En la presentació del servei, fa tot just un any, es va preveure que s'hi afegirien 17 ciutats del Baix Llobregat, el Barcelonès Nord, l'Hospitalet i Montcada i Reixac, i que es posaria en marxa aquest estiu. La previsió, ara, és que el servei es posarà en marxa el març vinent i, de moment, els ajuntaments del Barcelonès Nord no han signat els convenis de col·laboració.

El president de l'EMT va explicar que el ple de l'entitat aprovarà properament el plec de condicions per a l'adjudicació del servei al Baix Llobregat i l'Hospitalet, que suposarà una adjudicació per un període de dotze anys, prorrogables tres més, el termini de temps que es considera necessari per amortitzar la inversió. Pel que fa a la resta de municipis, quan se signin els convenis es farà una ampliació del concurs.

Els responsables de l'EMT calculen que la posada en marxa del servei tindrà un cost de 10 milions a l'any, i una de les condicions del plec és que el 50% del cost es cobreixi amb publicitat i, la resta, amb aportacions dels abonats i dels municipis. Un dels principals objectius és que el Bicing metropolità sigui compatible amb el de Barcelona, «encara que no està garantit», segons Poveda, ja que la compatibilitat dels dos sistemes depèn de l'empresa adjudicatària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.