El 50% dels passatgers que viatgen entre Barcelona i Madrid ho fa amb el TAV

El TAV dobla en passatgers el pont aeri d'Iberia en el trajecte entre Barcelona i Madrid. El mes de juny, el TAV va portar el 47% de passatgers que viatjaven entre Sants i Atocha, col·locant-se molt per davant del següent operador, Iberia, que no supera el 25% de la quota de mercat.

El director general d'Alta Velocitat i Llarga Distància, Abelardo Carrillo, va explicar ahir que Renfe ha aconseguit transportar la meitat de passatgers entre Barcelona i Madrid, tot i que el corredor viu enguany un descens del 10% d'usuaris en tots els mitjans de transport com a conseqüència de la crisi. Aquesta no és l'única dada positiva, els serveis d'alta velocitat també han aconseguit incrementar un 9,5% la facturació en el primer semestre de l'any respecte al mateix període del 2008, assolint els 521,5 milions d'euros.

Tot i que Renfe continua creixent en nombre d'usuaris al corredor de Barcelona i Madrid, Carrillo va puntualitzar que Renfe no pretén convertir-se en l'única manera de fer aquest viatge, sinó continuar fomentant la diversitat i la competència en una ruta on abans de l'arribada del TAV, al febrer del 2008, era gairebé hegemònica. És per això que Renfe s'ofereix a col·laborar amb les aerolínies que cobreixen aquesta ruta amb l'objectiu d'oferir un bitllet intermodal que combini el tren i l'avió. Segons Carrillo, ara només falta que alguna de les aerolínies concreti l'acord.

Carrillo va fer aquestes valoracions en la presentació de les promocions de Renfe per a l'estiu. Una de les més destacades és la que inclou un bitllet d'anada i tornada i una nit d'hotel a 100 destinacions de l'Estat. Mentre que de les 100 propostes, 54 connecten amb Madrid, només 18 tenen el seu punt d'origen o destinació a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.