Un antic espai de la Seat a la Zona Franca es transformarà en una illa d'equipaments

Als terrenys, situats al carrer Energia, s'hi faran un camp de futbol, un poliesportiu i una residència

El projecte era doblement esperat. Per una banda, pels veïns i entitats de la Marina, ja que es tracta d'un territori històricament necessitat d'equipaments. Igualment els sis clubs de futbol que actualment juguen a La Magòria, entre ells, la Unió esportiva Sants o la Societat Esportiva Mercat Nou Magòria, també esperen amb candeletes que es concreti l'operació. No en va, el nou camp que es construirà al carrer Energia serà on competiran temporalment mentre es du a terme l'ambiciosa remodelació que està previst dur a terme, encara sense data, a les històriques instal·lacions de la Bordeta.

El projecte presenta una novetat molt significativa, ja que inicialment no es preveia la possibilitat que s'hi poguessin encaixar tants equipaments. Davant d'això, la primera idea que es va posar sobre la taula era construir-hi únicament el camp de futbol, amb caràcter però provisional. Tant bon punt s'hagués enllestit la reforma de La Magòria i els sis equips hi haguessin tornat, el plantejament era enderrocar el camp d'Energia i fer-hi una residència per a la gent gran i un poliesportiu, dues actuacions incloses en el pla d'actuació del districte (PAD). «No volíem deixar com a definitiu el camp, si això hagués hipotecat els altres equipaments», declara la regidora de Sants-Montjuïc, Imma Moraleda. Aquesta solució va aixecar crítiques des del primer moment que es va posar sobre la taula, per tot el que implica fer una inversió pública per haver de tirar-la a terra al cap de només uns anys.

Al final, però, no hi haurà motiu possible de polèmica, ja que la distribució dels espais projectada permetrà encabir-ho tot. A un dels extrems s'hi farà el nou camp de futbol, de 7.294 m² de superfície, una zona per a la pràctica de la petanca (962 m²) i una pista poliesportiva (1.242 m²). Tot plegat, més un petit espai que funcionarà com una plaça, formarà el primer bloc de l'illa, que se separarà de l'altre gràcies a un nou vial que, de facto, serà una prolongació del carrer del Coure. A l'altre extrem es on s'aixecarà el pavelló poliesportiu –amb piscina inclosa– (2.916 m²) i la residència i centre de dia per a la gent gran (972 m²). L'operació es tanca amb la construcció d'un aparcament subterrani, i l'ampliació de les instal·lacions del CEIP Ramon Casas. En un exercici prodigiós de planejament, tot això encaixa.

A hores d'ara no hi ha calendaris d'actuació, ja que encara s'han de redactar els projectes i tramitar-los. L'única data, orientativa, que es formula és el primer trimestre del 2010 com a inici de les obres. Tampoc hi ha pressupost, però el camp de futbol sol ja costarà 900.000 euros que pagarà la Generalitat, que també es farà càrrec de fer la residència. Això sí, els treballs de neteja del solar ja estan en marxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.