Els contenidors pneumàtics de la plaça de la Dona Treballadora de Reus estan plens

Medi Ambient n'és conscient i augmenta el nombre de succions diàries, i també busca altres alternatives

Alguns veïns de la zona de la plaça de la Dona Treballadora i del carrer dels Jurats es queixen que els contenidors de recollida pneumàtica d'aquesta zona estan sempre plens, i que els veïns han d'acabar deixant les bosses de la brossa i els cartrons a la vorera. Sobretot, apunten que aquesta situació és més escandalosa els caps de setmana. Segons els veïns, s'han queixat més d'una vegada al consistori, però la situació continua. Ivan Sànchez, un dels ciutadans afectats, assegura que moltes vegades van a llençar la brossa i es troben que el contenidor està ple fins dalt; ara bé, també admet que alguns veïns en comptes d'anar fins als contenidors més propers ho acaben deixant al terra. Els ciutadans afectats de la zona proposen que perquè aquest fet no es repeteixi es xucli la brossa dels contenidors més sovint. Tot i això, consideren que aquesta metodologia de recollida, si es fa bé, pot ser més neta i efectiva.

Quatre succions diàries

L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus és totalment conscient d'aquesta problemàtica, i exposa que fa poc més de dos mesos que la recollida pneumàtica en aquesta zona es va posar en marxa i que encara estan en fase d'ajustament. Segons fonts municipals, l'àrea de Medi Ambient ha detectat un índex molt elevat d'utilització dels contenidors situats a la plaça de la Dona Treballadora, i alhora una baixa utilització d'altres contenidors més pròxims. Aquest desequilibri no l'atribueixen al nombre d'habitants de cada zona, sinó més aviat als recorreguts que fan els veïns. El consistori exposa que ja s'ha intentat corregir aquesta situació, i que s'ha passat de tres succions diàries a quatre: una a les set del matí, una altra a les deu del matí, una altra a tres quarts de quatre de la tarda i la darrera a un quart menys cinc d'onze de la nit. Tot i això, asseguren que es buscaran altres solucions per millorar el servei, i sembla que una de les alternatives podria ser informar els ciutadans d'aquesta àrea de Reus perquè facin servir els contenidors menys utilitzats.

«N'estem aprenent»

Per la seva banda, la presidenta de l'associació de veïns del barri del Carme, Carme Alomà, assegura que aquesta situació es deu al fet que alguns veïns encara no s'han acostumat a fer servir la recollida pneumàtica, però que és qüestió de temps. «La majoria de veïns ho fan bé, però n'hi ha alguns que encara fan servir aquelles bosses tan grosses que quan les poses als contenidors de recollida pneumàtica queden embussades, i això provoca que la gent que ve després deixi la brossa al terra perquè la bústia està plena», comentava Alomà, que hi afegeix que això és qüestió de pedagogia i que els veïns estan en ple aprenentatge. «Els ciutadans hem d'aprendre a usar aquest nou sistema, i l'Ajuntament ha de tenir una mica de paciència amb nosaltres. Crec que és qüestió d'un parell d'anys.» Alomà també posava de manifest que els veïns s'han d'acostumar a reciclar, i no a posar la brossa allà on no toca, però que ja s'estan fent campanyes per conscienciar la gent. La presidenta de l'entitat, a més, defensava que aquesta nova metodologia de recollida de la brossa serà millor que el que tenien fins ara. «De moment, passa un camió a recollir totes aquelles bosses que la gent deixa a fora del contenidor, però quan sapiguem fer servir bé aquest nou sistema, el barri del Carme hi guanyarà molt, perquè no hi haurà el soroll dels camions, ni les pudors de la brossa al carrer», argumentava Alomà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.