L'aeroport de Girona preveu un trànsit de 60.000 viatgers en l'operació tornada

Els vols regulars acaparen gairebé tot el trànsit aeri, si bé els xàrters portaran també 3.300 viatgers

Encara no es coneixen les dades del mes d'agost, però es pot dir que ara per ara la temporada turística és positiva per a l'aeroport de Girona. Si bé ja no es repeteixen els creixements exponencials dels últims anys, els mesos de juny i juliol es van tancar amb 526.000 i 591.000 viatgers respectivament. Això representa un descens de l'1,1% al juny i un augment del 0,1% al juliol. Aquestes dades són molt positives, tenint en compte el context actual del sector aeri, que està notant especialment els efectes de la crisi, amb descensos generalitzats del nombre de viatgers.

Poc pes dels xàrters

Els vols xàrter han passat en pocs anys de ser els principals usuaris de l'aeroport durant l'estiu a representar tan sols una petita part del trànsit. L'any passat, dels 5,5 milions d'usuaris, tan sols 219.000 van arribar en vols xàrter, més de dues terceres parts dels quals entre el juny i el setembre. Per països, gairebé la meitat eren provinents del Regne Unit, seguits a molta distància pels belgues i els holandesos. Enguany, i fins al mes de juny, els vols xàrter han portat a l'aeroport unes 70.000 persones, sobretot anglesos.

Més vagons a Renfe

A diferència d'altres estius, la companyia Renfe ha mantingut aquest any els trens i vagons habituals de l'hivern durant la temporada turística. Fins ara, i a causa del descens habitual del nombre d'usuaris per les vacances, a l'estiu hi havia menys places disponibles a la línia entre Barcelona i Portbou, però aquest any s'ha decidit no suprimir serveis. Això ha significat 4.000 places diàries més entre el 15 de juliol i el 15 de setembre. Renfe ha explicat que el canvi és degut a les queixes dels usuaris, i també a un ús més elevat del tren per la crisi. A més, s'han reforçat els combois entre Tortosa, Barcelona i Portbou, sobretot els divendres i els diumenges, amb doble composició.

35.000 creueristes

El port de Palamós està vivint enguany la millor temporada de creuers de la seva història, i entre abril i octubre hi hauran passat 35.000 viatgers gràcies a les 32 escales que hi hauran fet vaixells de diverses companyies. Per donar una idea de l'alt volum de creueristes d'aquesta temporada, entre el 1998 i el 2008 el port havia rebut 55.500 passatgers. Entre els vaixells que arriben aquest any a Palamós n'hi ha de luxe, amb unes quantes desenes de places, i d'altres molt més massius, amb capacitat de fins a gairebé 2.000 places. El turisme de creuers és ara una de les apostes de Palamós, que espera consolidar el port com a escala cada cop més important.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.