Blanes augmenta l'edificabilitat dels hotels i permetrà reconvertir-los en pisos

El pla general recull que els de quatre i cinc estrelles podran esdevenir habitatges al cap de dotze anys

Amb les modificacions al pla general de Blanes es permetrà augmentar l'edificabilitat dels hotels que augmentin la seva categoria fins a quatre i cinc estrelles. Aquesta edificabilitat augmentarà al voltant d'un 15%. A més, s'obre la possibilitat que aquests hotels, quan durant almenys un període de dotze anys hagin mantingut aquesta categoria, tinguin la possibilitat de reconvertir-se en habitatges. Aquesta petició havia estat formulada per l'associació d'hotels i finalment ha estat acceptada pel govern municipal.

Un altre dels acords que es podran incloure en el pla és l'adquisició de la finca Perpinyà, una de les peces bàsiques per crear el gran pulmó verd planificat en el POUM. Es tracta d'un parc que travessarà la ciutat d'oest a est i que tindrà com a eix vertebrador l'espai que va des dels Pedrets, seguint fins al càmping de La Sardana i continuant per la pineda del Racó Blau.

Sòl industrial

La base del pla aprovat inicialment el juliol del 2008 continua sent l'aposta clara per ampliar el sòl industrial. El nou àmbit industrial, anomenat sector industrial ronda oest, completarà els polígons ja existents en aquesta àrea. Tindrà una superfície de 100.000 m².

280 pisos per al pavelló de la ciutat esportiva

El pla general també recollirà les dues finques que el consorci format per l'Ajuntament i la Generalitat faran servir per pagar el crèdit de 30 milions contret amb l'ICF, ja que aniran destinats a habitatge (se n'hi pensen fer 280). Aquestes dues peces estan situades al costat del nou CAP i de la deixalleria, que és la més gran i tindrà el nombre més elevat de pisos. La plasmació en el pla d'aquest acord és un pas necessari per desencallar definitivament el pavelló.

Ampliar la zona esportiva

En el pla general també es recull la cessió anticipada per part de l'expregoner i personatge conegut de Blanes, Joan Adell, d'uns terrenys de 22.000 m² al costat de la ciutat esportiva per ampliar aquesta zona. A canvi d'aquesta cessió, Adell rebrà una compensació en forma de terrenys en una zona de futur creixement de la població, al nord de la carretera de Lloret. Segons destaca l'Ajuntament, l'edificabilitat serà la mateixa, i amb l'«avantatge» que les finques no seran municipals, sinó que es posaran com a càrrega en el nou desenvolupament.

El conflicte amb Carl Faust, a judici

La Fundació Carl Faust, que gestiona el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, va anunciar ahir que anirà al jutjat contenciós administratiu arran de la decisió presa dimecres per la comissió territorial d'Urbanisme, que va donar el vistiplau a la proposta de l'Ajuntament de quedar-se en propietat un espai verd de la fundació de 80.000 m² a canvi d'un altre terreny d'uns 2.000 m² a prop del nou CAP.

La fundació exigeix a l'Ajuntament que li expropiïn els terrenys, i considera del tot insuficients les ofertes que li ha anat fent el govern municipal. De fet, la Fundació Carl Faust té taxats aquests terrenys en 25 milions d'euros. Com que no hi havia acord, la fundació havia portat el tema al jurat d'expropiació, via que ara queda morta, ja que després de la decisió de la comissió d'Urbanisme l'única possibilitat és anar als jutjats.

El gerent del Marimurtra, Jordi Masbernat, va denunciar ahir que fa dues setmanes tenia una cita amb l'Ajuntament per aquest tema i que la reunió va ser suspesa tres hores abans de l'hora estipulada. Masbernat assegura que des d'aleshores no n'havia sabut res més fins ahir. El regidor d'Urbanisme, Carles Gibert (CiU), va confirmar ahir que es va haver d'anul·lar la reunió, però es va mostrar «obert» a continuar negociant una solució al litigi que enfronta el consistori amb la fundació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.