L'oposició de Castelló denuncia el govern a l'Oficina Antifrau per prevaricació en el pla general

CiU i el PSC demanen que s'anul·li l'acord de ple del POUM

Els grups del PSC i CiU a l'Ajuntament de Castelló van entrar ahir a través del registre d'entrada un escrit en què demanen a l'alcalde, Salvi Güell (ERC), que recusi el regidor del seu govern Julià Genovès (PP) en la tramitació del pla urbanístic i, per tant, que s'anul·li l'aprovació del text.

Els dos grups de l'oposició consideren que Genovès «manté una relació d'amistat, té un clar interès personal i ha prestat serveis de representació» a una empresa que és «beneficiada per la nova proposta del POUM», segons diu l'escrit. Asseguren que tenen proves que ho demostren i recorden que el mateix Julià Genovès va dir en un ple del desembre de l'any passat que els propietaris de l'empresa són amics seus.

Segons va explicar ahir el portaveu de CiU, Xavier Sanllehí, a banda d'aquest tràmit administratiu, també es portarà el cas a l'Oficina Antifrau «perquè investigui un possible cas de prevaricació i tràfic d'influències». En aquest sentit, Sanllehí va dir que en principi s'hi portarà el cas de Genovès, però si l'alcalde no anul·la l'aprovació inicial del pla general també l'hi duran a ell mateix.

L'alcalde ho nega

Salvi Güell va decidir ahir comparèixer tot sol a donar explicacions i va assegurar que no creu que Genovès hagués d'abandonar el ple perquè no té relació amb l'empresa que esmenta l'oposició. Per tant, no anul·larà l'acord de ple i considera que el que fan CiU i el PSC és «un teatre», i que l'únic que volen és aturar el POUM.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.