Blanes redueix a la meitat el nombre de pisos que es podran construir per hectàrea amb el nou pla general

El futur nou àmbit industrial a l'oest i el pulmó verd del centre, eixos del POUM

El nou pla general de Blanes va ser aprovat inicialment el juliol de l'any passat i el ple el va tornar a aprovar ahir provisionalment un cop s'han estudiat totes les al·legacions presentades. El regidor d'Urbanisme, Carles Gibert (CiU), va destacar que el nou pla comportarà la creació d'un gran parc urbà a la zona del Racó Blau i del càmping La Sardana. El pla també estableix una zona verda a la finca Perpinyà i ara, a diferència de l'any passat, ja s'ha assolit un acord amb els propietaris, que cediran gran part del terreny i que a canvi tindran uns terrenys a l'avinguda d'Europa.

Pel que fa al nou àmbit industrial, anomenat sector industrial ronda oest, completarà els polígons ja existents en aquest àrea.

Un dels temes que va destacar ahir Gibert com a important és que el pla estableix un «creixement moderat». «D'un màxim de 75 habitatges que preveia el pla anterior s'ha passat a un límit de 38», va assenyalar. Gibert va dir que el nou pla finalment estableix un «creixement net» de 1.507 habitatges. L'antic pla preveia encara la possibilitat de fer 2.965 habitatges, però ara se n'han desqualificat 596. A part d'això, en el nou POUM se n'han creat 2.103 més. És a dir, que entre el que falta encara per desenvolupar del pla antic i amb les noves zones de creixement encara es poden edificar 4.472 habitatges.

Gibert també va valorar molt positivament l'acord amb els propietaris d'uns terrenys al costat de la ciutat esportiva, amb els quals s'ha fet una permuta per així poder fer futures ampliacions.

En el pla també figuren els dos solars que poden servir perquè un consorci conjunt d'Ajuntament i Generalitat impulsi habitatges per pagar el crèdit de 30 milions de l'ICF.

De les vuit-centes al·legacions presentades, la meitat feien referència a l'eliminació de la possibilitat de fer àtics al nucli antic. S'han acceptat en part i es permet l'àtic sempre que estigui vinculat a l'habitatge de dalt i no sigui un habitatge independent.

El nou pla també recull la possibilitat que els hotels de quatre o cinc estrelles es puguin convertir en pisos al cap de dotze anys.

L'atermenament

El pla recull finalment l'atermenament que Costes vol establir a la punta de la Tordera i que afectaria diversos càmpings de la zona. A petició del PSC s'ha deixat clar sobre el paper que es fa de manera cautelar i per imperatiu legal, per tenir la possibilitat d'oposar-s'hi legalment més endavant.

EUiA-ICV, en contra

El PSC va votar a favor del pla perquè «globalment compleix els criteris que es van fixar el 2006», quan governava. El seu portaveu, Josep Marigó, va parlar, però, d'algun punt discordant, com la ràtio d'aparcaments per habitatge. Tot i el «menyspreu» de l'equip de govern, Marigó va afirmar que votaven a favor perquè no actuen «de manera partidista». El portaveu d'EUiA-ICV, Joan Salmerón, va justificar el seu vot negatiu principalment perquè es preveu «un creixement excessiu». Salmerón va criticar que el 2008 el 47% del parc d'habitatges de Blanes estava buit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.