Salt modificarà el pla d'usos del polígon de Torre Mirona per tal d'introduir-hi l'ús religiós

L'alcaldessa diu que «cal donar sortida»a la realització d'actes de culte

L'alcaldessa va explicar que el tema l'ha exposat en les reunions de portaveus dels grups municipals per tal d'arribar a un consens que afirma haver aconseguit. Pineda va indicar que la modificació d'usos, que comporta també la modificació del pla general, no suposa que l'Ajuntament hagi de pagar per la instal·lació d'un centre de culte a la zona.

Així mateix, Pineda va indicar que ara per ara no és que hi hagi una petició de construcció d'una mesquita en aquest polígon, però va considerar «una necessitat» important disposar d'un espai que faci possible l'ús religiós, perquè les ordenances no permeten la instal·lació de centres de culte en locals o baixos d'habitatges. «Per això, cal trobar una sortida a la qüestió» i tenir el consens de tots els grups, va afegir l'alcaldessa. El polígon està qualificat actualment de sòl industrial amb ús terciari. En una compareixença davant la comissió d'Afers Institucionals del Parlament, l'octubre de l'any passat, Pineda va apostar per l'adopció de criteris «comuns i objectius» en la normativa que reguli els centres de culte perquè puguin aplicar-se en tots els municipis i que no hi hagi la diversitat actual a l'hora de donar llicències. L'alcaldessa de Salt va exposar la necessitat de la llei sobre els centres de culte o de reunió amb finalitats religioses. Salt té prop d'un 40% d'immigració.

El govern facilita la festa del sacrifici

d.vilà

El delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, defensa la política dels últims anys de la Generalitat «per facilitar als col·lectius la celebració de la festa del sacrifici». La setmana passada, Martinoy va enviar una carta a tots els alcaldes per informar-los sobre la manera d'actuar davant de peticions i les mesures preses per l'Agència de Protecció de la Salut per garantir la celebració de la festa i les qüestions de salubritat. El delegat es considera sorprès per les declaracions d'una associació cultural reclamant un acord general que permeti matar els xais segons la fe islàmica. El govern permet acords especials per la festa del xai per usar antics escorxadors si es garanteixen les mesures d'higiene verificades per un veterinari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.