La Generalitat expedienta l'empresa d'un regidor de Sant Andreu Salou perquè no té la llicència ambiental

L'empresa desenvolupa la seva activitat en una finca en sòl no urbanitzable

La Generalitat de catalunya ha obert un expedient sancionador contra l'empresa de construcció Excavacions i Transports Andreu Juanals, de la qual n'és administrador el regidor al govern de l'Ajuntament de Sant Andreu Salou, Andreu Juanals. El Departament de Medi Ambient i Habitatge assegura en un informe que l'empresa exerceix la seva activitat sense disposar de la llicència ambiental. Arran d'aquesta actuació sancionadora, el regidor ha sol·licitat a l'Ajuntament la llicència ambiental per l'adequació de l'activitat d'instal·lacions per a la valoració de residus no perillosos.

Material de construcció

A la finca Can Déu, la seu logística de l'empresa Excavacions i Transports Andreu Juanals, s'hi guarden camions, piconadors, retroexcavadores i altres elements vinculats a l'activitat de transport i preparació de terrenys. A més, també s'hi troba una zona de tractament i gestió de terres, pedra, sorra, runes i material residual de construcció. Com que el municipi de Sant Andreu Salou no disposa de cap planejament, el sòl es classifica en urbà i no urbanitzable. La finca on es desenvolupa aquesta activitat industrial de l'empresa està classificada com a sòl no urbanitzable perquè no es troba dins del nucli de població.

Segons un informe de l'Ajuntament de Sant Andreu Salou, les activitats que fa l'empresa del regidor de CiU en aquesta finca «no són manifestament il·legalitzables, ja que es podrien legalitzar». Segons aquest mateix estudi, «el sòl no urbanitzable pot ésser objecte d'actuacions específiques per a destinar-lo a les activitats o els equipaments d'interès públic». L'informe, a més, suggereix que es pot legalitzar l'activitat «com a tractament de residus».

El regidor Andreu Juanals reconeix que no disposa d'aquesta llicència però assegura que l'està tramitant.

Un altre regidor fa un cobert sense permís

El regidor de l'Ajuntament de Sant Andreu Salou, Marc Esteve (CiU), va construir a la seva finca un cobert d'obra sense l'autorització de la Comissió d'Urbanisme i sense la llicència municipal. Així es desprèn d'un informe del mateix Ajuntament en què es reconeix que l'edificació s'ha fet «sense disposar de la preceptiva llicència urbanística». Tot i que l'arquitecte municipal, en el moment de la inspecció, no va detectar cap ús concret, aquest va dictaminar que l'obra «no és manifestament il·legalitzable». El porxo i una piscina van ser construïts el 2006 a la finca Mas Bebo. Esteve admet que el porxo, que té 7 m² i on hi ha el motor de la piscina i eines, no té la llicència i que es va construir amb el consentiment del govern anterior amb el compromís que quan s'hagués aprovat el POUM es legalitzaria l'obra, que considera menor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.