L'edifici de Can Trinxeria de Cassà inclourà un museu i un centre turístic

L'Ajuntament aprovarà avui el projecte

El consistori disposa del finançament del fons europeu Feder per un import de 551.000 euros, que suposa el 50% del cost de l'obra, i la resta va a càrrec de l'Ajuntament, amb el finançament que aconsegueixi de les administracions. De moment, ha obtingut 25.000 euros de la Diputació de Girona i 140.000 euros més corresponents a l'1% cultural.

L'edifici, de 900 m² útils i de 1.500 m² amb el pati, té tres plantes. Les previsions són habilitar ara la planta baixa i la primera. Els baixos s'habilitaran per situar-hi el museu de la cobla, a més d'espais per a magatzem, i a la primera planta s'hi faran espais que es destinaran a serveis de promoció local i d'interès turístic. L'espai museístic permetrà condicionar l'edifici com a referent del món de la sardana, en un municipi de tradició sardanista.

Tot i que inicialment l'Ajuntament preveia instal·lar els serveis socials a l'edifici, la normativa dels Feder no ho permet i no es descarta situar-los a l'antic edifici consistorial, segons van explicar els regidors d'Urbanisme i Medi Ambient, David Vila, i de Serveis Socials, Helga Nuell, en una visita a l'equipament.

La tercera planta de Can Trinxeria es rehabilitarà més endavant, i es podria destinar a les entitats. El pati de l'edifici, amb elements ja rehabilitats, s'utilitza com a auditori a l'aire lliure, amb escenari permanent.

Elements a conservar

L'edifici de Can Trinxeria, situat a la cèntrica plaça de la Coma, data de finals del segle XIX i conté elements de decoració noucentistes, que amb la rehabilitació s'intentaran conservar tant com sigui possible, segons van dir els regidors David Vila i Helga Nuell. Almenys dues sales tenen pintures murals, però algunes estan malmeses i probablement no es podran conservar. També hi ha una llar de foc i una capella. A l'espai del pati hi ha un molí de vent i altres elements que ja es van restaurar en una anterior actuació de l'Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.