El pavelló, pendent d'una subvenció

Lloret té diverses obres projectades i que han de tenir un inici més o menys proper, com poden ser el pavelló, la piscina, la planta de triatge o la nova comissaria de la policia local. El pavelló esportiu que s'ha de construir a la zona del col·legi Pompeu Fabra està de moment en una situació d'aturada relativa. El projecte executiu està fet i és a l'ajuntament des de fa un parell de mesos, però el consistori està esperant una subvenció de la Generalitat. Segons explica Ivan Tibau (CiU), regidor d'Obra Pública, aquesta subvenció pot arribar a ser de fins a un 40 per cent de l'obra i s'hauria d'haver sabut alguna cosa ja en el mes de juny. Tibau afirma que no en saben res, i que es van reunir amb Anna Pruna, la secretària general de l'Esport de la Generalitat, que els va dir que abans de finals d'any els dirien alguna cosa. «No en sabem res, nosaltres tenim els deures fets», assegura el regidor.

Un altre dels projectes ambiciosos que es vol tirar definitivament endavant aquest any és la nova piscina municipal, un projecte que fa anys que arrossega Lloret i que de moment no ha reeixit. En els pressupostos de l'any vinent hi ha una partida a l'apartat d'inversions que arriba als 6.731.397,42 euros. Tibau explica que ara estan pendents que la Generalitat respongui la consulta feta per l'Ajuntament sobre el model contractual que vol dur a terme. El regidor espera que, si la Generalitat dóna el vistiplau, les obres, que durarien un parell d'anys, comencin entre el març i l'abril.

El dubte també serà si hi haurà alguna empresa interessada a fer l'obra. Fa poc més d'un any, l'anterior concurs va quedar desert. L'Ajuntament preveia desenvolupar-lo totalment i demanava a l'empresa interessada una inversió de 12 milions d'euros. És per fer més viable la construcció i que una empresa estigui interessada en l'obra que el govern ha pres la decisió ara de dividir el projecte en dues fases. Primer es construiria la piscina olímpica, de 50 metres d'allargada i tres de profunditat, amb els vestidors i la sala de gimnàs.

Més endavant, en una segona fase, es duria a terme la construcció de la resta del projecte, és a dir, la construcció de noves sales de condicionament físic i una zona d'aigües com les que es poden trobar en els balnearis.

Un dels grans projectes del govern actual per aquest any 2010 és la construcció de la nova comissaria de la policia local. Aquest projecte està en els pressupostos amb una partida de 2.400.000 euros, i ha de solucionar la situació actual de la policia local, que es troba en unes instal·lacions amb moltes mancances.

Pel que fa a la planta de triatge, aquest projecte té una inversió d'uns 42 milions d'euros i està subvencionada pel govern de la Generalitat. S'instal·larà a tocar de l'abocador comarcal i disposarà de tecnologia punta. Aquesta nova instal·lació es convertirà en un referent de la demarcació i servirà per tractar rebuig i deixalles voluminoses de tota la comarca de la Selva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.