Lloret inaugura el parc de Can Xardó, un pulmó verd al centre de la vila que relligarà el teixit urbà

El projecte ha costat dos milions d'euros i s'ha finançat amb el fons d'inversió local

El parc, de 5,2 hectàrees, es va inaugurar ahir després de mesos d'obres, finançades pel fons d'inversió estatal local, amb 2.073.384,46 milions d'euros. A l'acte van assistir-hi la majoria de regidors lloretencs, tant del govern com de l'oposició; representants de la societat i les entitats de la vila, així com el subdelegat del govern espanyol a Girona, Francesc-Francisco Busquets. El regidor d'Obra Pública i manteniment, Ivan Tibau (CiU), va destacar en la inauguració que el parc és «una de les obres més emblemàtiques dels últims anys». «Dóna un toc de qualitat a Lloret», va opinar. Tibau va destacar que l'obra ha comportat la renovació del gran pàrquing gratuït existent, amb 160 places; una sortida directe a la carretera de Tossa, que «descongestionarà el trànsit als barris de Can Carbó i Mas Baell», i «realça» la masia de Can Saragossa. Tibau va recordar també que a l'estiu s'inaugurarà el teatre, al costat mateix del parc, i que aviat s'iniciarà la segona fase de la reforma del parc, aquest cop a la zona més boscosa. El govern també ha mostrat la seva voluntat de, més endavant, pacificar el trànsit a la carretera de Tossa per donar prioritat al vianant.

Per la seva part, l'alcalde, Xavier Crespo (CiU), va afirmar que el projecte no havia nascut ahir ni el 2003, quan va entrar a governar ell, sinó «molt abans», i va agrair als qui manaven al seu moment el fet d'haver comprat aquest espai que ha d'afavorir «la cohesió social i la millora de la qualitat de vida».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.