La regidora d'Urbanisme de Riudarenes legalitza una casa del seu sogre construïda sense llicència

Al·lega que les obres es van fer amb el consentiment de l'anterior alcalde

AIR-PSC ha demanat un ple extraordinari per instar l'alcalde, Narcís Colomé (CiU), que faci cessar la seva regidora d'Urbanisme, Mònica Borés (CiU). El grup de l'oposició denuncia que el sogre de la regidora va fer obres de rehabilitació a la masia de can Rampell sense llicència i que l'obra «no ha respectat ni mantingut l'ús preexistent de la masia», a més d'altres suposades irregularitats. AIR-PSC denuncia que l'Ajuntament ha tolerat la construcció d'una masia «en sòl no urbanitzable» i que no respecta allò que disposa el catàleg de masies. Aquest grup considera que Borés ha mostrat «una inexplicable passivitat amb una il·legalitat tan clara i manifesta».

Borés va reconèixer ahir que «les obres es van fer abans de demanar la llicència corresponent», però va remarcar que «es van iniciar i acabar durant el mandat del senyor Gironès i amb el seu consentiment». Borés també va assenyalar que finalment el projecte d'obra es va presentar «i la comissió territorial d'Urbanisme va emetre un informe favorable». La regidora va assegurar també que es va incoar un expedient sancionador a l'interessat que «s'ha resolt amb una sanció», i que dimarts passat la junta de govern local va aprovar finalment la llicència.

L'Ajuntament investiga l'exalcalde

L'Ajuntament de Riudarenes investiga la legalitat d'unes obres executades per l'exalcalde i actual president del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Gironès (AIR-PSC), a casa seva. L'alcalde, Narcís Colomé (CiU), afirma que s'ha inspeccionat la casa de Gironès arran d'una instància anònima que denunciava diverses irregularitats. Colomé comenta que encara no s'ha decidit res respecte d'això perquè és un tema «una mica complicat», però no descarta que s'hagin pogut cometre irregularitats en aquest cas. Gironès ho nega. Jordi Figueras, marit de la regidora d'Urbanisme i administrador de la societat que va dur a terme les obres de can Rampell, va acusar ahir Gironès de no haver-se «refet mai» de la moció de censura que el va fer fora de l'alcaldia, i d'actuar «motivat per la revenja», no només per aquest motiu, sinó també «perquè ell volia comprar aquesta casa i no va poder». Figueras va denunciar que Gironès «està fent el seu habitatge en sòl no urbanitzable», i va assegurar que l'exalcalde «tenia coneixement» de les obres de can Rampell i les «permetia» perquè en aquell moment s'estava revisant el pla general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.