L'alcalde d'Arenys de Mar tem per l'aigua que retindrà la bassa de la canalització de la riera d'Arenys de Munt

L'alcalde d'Arenys de Mar, Ramon Vinyes (PSC), ha fet arribar tant a l'Agència Catalana de l'Aigua com a l'Ajuntament d'Arenys de Munt una carta on expressa la seva preocupació per l'entrada en funcionament de la bassa que s'ha construït al capdamunt de la riera de Subirans. A l'inici de la canalització de la riera s'ha fet aquest mur que ha de servir per acumular l'aigua davant de forts aiguats. A hores d'ara aquesta construcció està inoperativa fins que no s'acabin les obres que ara s'han reiniciat al tram urbà. Per Vinyes, el problema serà quan s'ompli aquesta bassa i l'aigua marxi avall. «No sabem com funcionarà, però tenim altres experiències i nosaltres hem de pensar en els banyistes», diu l'alcalde. Vinyes recorda que aquest estiu ja van tenir una mala experiència quan des del dipòsit d'aigua nou que s'està construint a Arenys de Munt es va deixar anar aigua avall que va anar a parar al mig de la sorra de la platja. «No ens podem permetre tenir la platja feta un desastre», afegeix.

Amb vista a les inquietuds de l'alcalde, ja fa unes setmanes el regidor d'Urbanisme, Alfons Molons (CiU), es va mostrar sorprès, ja que el projecte deixa clar que l'aigua no queda retinguda. «L'única cosa que pot passar és que l'aigua trigui més a desaiguar que fins ara, però no s'arribarà mai a veure la bassa plena, això segur», va explicar. «Si plou tant com per omplir aquesta bassa ningú pujarà allà dalt per veure-ho», afegia. La construcció de la bassa s'ha fet més amunt de l'escola de Subirans, darrere un gran mur de formigó. El projecte preveia fer un parc i una zona d'oci a tot l'entorn.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.