Blasco dóna per tancades les negociacions sobre el tram polèmic de la nova ronda del Guinardó

«Hem arribat al punt màxim d'equilibri possible amb les diferents posicions dels veïns.» Així va resumir ahir la regidora del districte d'Horta-Guinardó, Elsa Blasco, la situació en què es troba el debat sobre la remodelació de la ronda del Guinardó, a l'altura dels carrers Padilla i Cartagena.

Tant la regidora com el director general de Bimsa, Àngel Sánchez, van explicar que la petició d'un grup de veïns de reduir sensiblement l'altura del mur que queda després de l'enderroc, i la possibilitat de repartir la circulació de vehicles entre les dues bandes –mar i muntanya– de la ronda no és factible. El representant de Bimsa va explicar que el pas subterrani del metro, que arriba de manera esbiaixada a la zona en qüestió, impossibilita que es pugui enderrocar el mur sense afectar les càrregues que suporta l'esmentat túnel.

Per altra banda, els representants municipals van explicar que la idea, demanada pels veïns afectats, de realitzar un talús que reduís l'impacte visual del mur, no és tampoc possible, perquè seria impracticable en qüestions de manteniment de la zona enjardinada i de neteja. A més, van afegir-hi, el talús reduiria considerablement l'espai a la banda muntanya de la ronda, on s'ha previst construir zones de jocs infantils i un carril bici, a més d'accessos als aparcaments.

Per aquests motius, Blasco creu que en les negociacions amb els veïns «s'ha recorregut tot el camí que es podria recórrer» i que, per tant, va dir, «el projecte tirarà endavant perquè hem de complir els terminis».

Protagonisme del verd

Pel que fa al projecte de remodelació, Blasco va destacar que hi haurà un gran protagonisme de les zones enjardinades: «El verd caracteritzarà la nova ronda», va defensar. També va destacar les reformes que es faran en l'aspecte de l'accessibilitat. En aquest sentit, va explicar que hi haurà una millora de la mobilitat en general, ja que es reordenarà el trànsit de vehicles, es dotarà de més espai per als vianants i es crearan noves zones enjardinades. A més, també es preveu la instal·lació d'escales mecàniques i ascensors entre la ronda i la part alta del carrer Castillejos, i la creació d'un carril bici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.