Els contraris al POUM de Calafell es manifestaran el dia 3 d'abril

L'Ajuntament ha rebut prop de 4.000 al·legacions, sobretot en relació amb Segur

La manifestació, que està previst que es faci a la zona del centre de Segur de Calafell el 3 d'abril, entre les dotze i la una del migdia, l'han convocada els afectats pel POUM i dues agrupacions veïnals –AVSU i Veïns–, els quals reclamen que el document urbanístic no només retiri els dos polèmics plans de Segur (el pla hotel Marinada i l'afectació a l'entorn del carrer Baixador) sinó que pugui preveure unes «alternatives» reals per al barri. Així, els convocants de la manifestació reivindiquen que s'aprofiti la inversió ja feta pel govern municipal en l'elaboració del pla per dotar Segur d'una manera real d'equipaments i zones verdes; uns serveis que ara presenten un dèficit considerable a la zona. «Volem equipaments i zones verdes, però no les volem en zones que ara són sòl urbà consolidat o comercials i que perdríem, tal com proposava el POUM», remarca la presidenta d'AVSU, Sònia Mirambell, en referència als polèmics plans del document.

La data de la concentració s'ha fet coincidir amb Setmana Santa amb vista a afavorir també la presència de la part de propietaris afectats que tenen al barri una segona residència i que viuen habitualment en altres indrets de l'Estat i en alguns casos a l'estranger. «Són persones que ho han viscut amb molta inquietud, sobretot per les dates en què s'ha tramitat el POUM», va detallar Mirambell. L'organització de la manifestació s'ha fet també paral·lelament a la dels afectats pel POUM, sobretot al nucli de Segur, en una plataforma. De fet, la nova organització (que s'anomenarà Plataforma No al POUM) ja té els estatuts aprovats, i està previst que el dilluns que ve sigui ratificada la junta que la dirigirà, en aquest cas presidida per Juan Jesús Massip.

Aprovat abans de l'estiu

La pervivència de la preocupació veïnal sobre el POUM s'ha fet palesa en la quantitat d'al·legacions al document que ha rebut el consistori. Segons van confirmar fonts municipals, durant el període d'al·legacions que es va obrir entre l'aprovació inicial del pla (l'octubre passat) i mitjan gener, es van rebre uns 4.000 escrits, tot i que majoritàriament es tractava d'un model semblant signat per persones diferents. L'equip de govern local calcula que l'aprovació provisional, en què reiteren que ja no hi constaran els polèmics canvis a Segur, es produirà abans de l'estiu.

CiU, el principal partit a l'oposició, va al·legar contra el projecte, del qual reclama la retirada, ja que creuen que fa perpetuar la dependència de la construcció i perquè durant el procés d'elaboració, segons ells, s'han «deixat de banda» col·lectius socials molts importants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.