Set centres escolars recullen firmes per denunciar el mal estat dels parcs infantils de Ciutat Vella

Les AMPA impulsen la protesta i assenyalen set parcs que troben deteriorats

La Xarxa 0-18 és un projecte que uneix els centres educatius públics dels barris de Sant Pere, Santa Caterina, Gòtic i la Ribera. És un projecte característic, que aplega escoles bressol i centres d'educació infantil, primària i secundària. Ara les associacions de pares i mares han fet pròpia la xarxa per impulsar una recollida de signatures als centres amb un objectiu comú: aconseguir millorar els parcs infantils. En una carta de denúncia, es queixen que els parcs d'aquests barris són «poc adequats per als infants», des del «punt de vista lúdic, motriu i de seguretat». A més de considerar el disseny dels parcs «deficient», la principal crítica de les AMPA és l'estat dels parcs: «Bruts, deteriorats o molt petits.»

En la seva denúncia pública, els pares assenyalen sis parcs infantils per millorar i un altre que volen recuperar. Aquests sis espais motiu de queixa, cadascun dels quals ha rebut crítiques específiques, són el parc de la plaça de Sant Miquel (darrere de l'ajuntament), el parc del carrer Mercaders (al costat de Santa Caterina), el de la plaça Palau, el del Pou de la Figuera, el de la Ciutadella i el d'Allada Vermell. El parc que volen que es recuperi és el que hi havia al costat del poliesportiu del parc de la Ciutadella, inaugurat recentment, que s'ha convertit en pistes de petanca. La recollida de signatures s'allargarà fins al 24 de febrer, i l'organitzen les AMPA de les escoles bressol Carabassa, Portal Nou i Puigmal, i els col·legis d'educació infantil i primària Àngel Baixeras, Cervantes, Parc de la Ciutadella i Pere Vila. Pensen estendre la recollida de firmes als dos instituts que hi ha dins la xarxa i també a les associacions de veïns.

En barracons, des de fa tres anys

Un centenar de pares i alumnes de l'escola Mediterrània, a la Barceloneta, van protestar ahir per reclamar que els seus fills deixin de fer classes en barracons, i van tallar el passeig Marítim durant mitja hora. Fa tres anys que el CEIP Mediterrània funciona en barracons habilitats en un altre centre, el CEIP Alexandre Galí. L'edifici del CEIP Mediterrània es va haver d'enderrocar per problemes d'aluminosi, i l'escola es va traslladar a uns barracons que comporten «grans mancances per a l'educació dels nens», com ara la reducció del servei de neteja, el fet de comptar amb un espai minúscul com a menjador o de tenir un pati molt reduït, assenyala l'AMPA en un comunicat. Els pares denuncien que les obres del nou centre encara no han començat i no saben quan començaran. Reclamen l'inici d'obres i l'aclariment del calendari d'execució. Ahir el Consorci d'Educació de Barcelona va dir que un equip d'arquitectes està treballant en el projecte i que la setmana que ve està previst que l'ensenyin a la direcció del centre. Tot i que el consorci ha admès un cert retard del projecte, ha recordat que a la ciutat hi ha vuit centres més en mòduls prefabricats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.