La nova plaça de Joaquim Folguera tindrà arbres, però no els vells lledoners que reclamaven els veïns

Dels 29 exemplars només se'n trasplanten nou a altres punts de Barcelona

Quan acabin les obres de la línia 9 del metro, la plaça de Joaquim Folguera tindrà arbres, però no seran els vells lledoners que els veïns volien salvar. Segons un estudi fet pel govern, dels 29 exemplars que tenien entre 40 i 70 anys, només se'n poden salvar nou. La majoria no es poden trasplantar perquè estan sobre l'estructura de l'estació o estan malalts. Els pocs arbres sans no retornaran a la plaça de Joaquim Folguera sinó que es trasplantaran a altres punts de la ciutat –vuit exemplars aniran a la plaça de Narcisa Freixas, que és al barri del Putxet, i l'altre encara s'ha de decidir on es trasplantarà.

L'Ajuntament de Barcelona s'ha compromès que quan acabin les obres de la línia 9 plantarà arbrat nou a la plaça «amb exemplars de diverses espècies que inclouran lledoners amb l'objectiu que l'entorn recuperi una bona imatge pel que fa a l'arbrat». Per aconseguir que els arbres que es plantin no siguin petits, el consistori i la Generalitat han arribat a un acord amb vivers de producció per reservar aquests exemplars. L'Ajuntament preveu que aquests arbres arrelin perquè, a més del metre i mig de terres que hi ha per sobre la llosa de l'estació, s'hi afegirà un gruix de 90 centímetres més per facilitar el creixement dels exemplars.

D'altra banda, la nova plaça de Joaquim Folguera s'urbanitzarà per facilitar els recorreguts dels vianants, que ara són poc fluids. També recuperarà els dos elements escultòrics que sempre ha tingut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.