Veïns de Sant Feliu critiquen en el ple l'aprovació del pla urbanístic de Collserola

Un centenar de ciutadans critiquen el govern i l'alcalde admet que les posicions són «irreconciliables»

«Hi ha consens, però en contra del pla», va afirmar en el seu parlament Carme Albertí, presidenta de l'Associació de Veïns de Mas Lluí, el barri que resultarà més afectat per un pla que afecta el 15% de tot el territori de Sant Feliu, segons els veïns. «Vostès tenen la força que els dóna el poder, però no convencen. És amb actuacions així com fan que creixi la desafecció ciutadana», va lamentar Joan Ribes, líder de la Coordinadora d'Oposició al Pla Urbanístic aprovat dimarts, que ja havia estat aprovat de manera provisional pel consistori el 2008. Per part dels veïns, també han parlat Enrique Ariza, del mateix barri, i Francisco Jiménez, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Feliu, que va lamentar la falta de debat entre l'Ajuntament i els veïns.

El projecte

La idea de fer una modificació del pla general metropolità a la zona entre Sant Feliu i Collserola ve de lluny, i el primer objectiu va ser regular el trànsit a la fàbrica de ciment que hi ha en aquella zona de la muntanya. En els primers plans es preveia fer una carretera i una zona industrial, però el govern local ara també vol permetre construir habitatges al barri de Mas Lluí. Per fer-ho ha de requalificar un espai de parcs i convertir-lo en una zona edificable. Els veïns s'hi oposen. A canvi, l'executiu municipal proposa protegir una part de Collserola que ara és edificable catalogant els terrenys com a parcs i jardins. Els veïns demanen que es converteixin en zona forestal.

Durant el ple, el regidor d'Urbanisme, Francesc Alegre, va mantenir un fort enfrontament amb els regidors d'ICV i ERC, a l'oposició, i especialment amb el portaveu ecosocialista, Jordi San José, que demanava aturar el pla i constituir primer un consell assessor d'urbanisme en què pugui ser debatut en profunditat. San José va admetre que el seu grup «es va equivocar» ara fa dos anys, quan va donar suport a l'aprovació inicial del pla.

L'alcalde defensa la col·laboració amb un promotor condemnat

acn

Juan Antonio Vázquez va defensar durant el ple que el consistori que presideix col·labori amb el promotor Paz Dorado, condemnat per frau a Hisenda. «És cert, el senyor Paz Dorado és una persona condemnada per frau a l'administració», va afirmar Vázquez sobre el constructor, que va ser president de la patronal del Baix Llobregat. Amb tot, va afegir: «Jo sóc alcalde, no jutge.» Dorado i un col·laborador seu van haver de tornar l'any passat 1,2 milions d'euros que havien obtingut del Fons Social Europeu per fer cursos per a desocupats i treballadors en actiu que mai es van fer. El constructor va arribar a un acord amb les administracions per tornar els diners i evitar una condemna que l'hauria pogut portar a la presó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.