Hauran de reparar el pàrquing de Can Xardó de Lloret perquè quan plou s'enfanga i hi ha moviments de terres

Una forta pluja va trencar boques de reg i va col·lapsar els desguassos

El regidor d'Obra Pública i Manteniment, Ivan Tibau (CiU), reconeix que una setmana després de la inauguració i arran de les fortes pluges, es va veure que l'aparcament de Can Xardó quedava del tot enfangat i que s'hi produïen moviments de terres importants, ja que el pàrquing és en una zona de pendent. Tibau afirma que no havien pogut comprovar abans les conseqüències d'una pluja intensa a la zona perquè en els més de cinc mesos que va durar l'obra no havia plogut fort. «No vam fer la recepció de l'obra per aquest motiu», explica Tibau, que comenta que ara han vist «el que ha fallat» i es podrà arreglar a «cost zero» per a l'Ajuntament. El consistori i l'empresa han examinat l'estat del parc i han trobat fins a 18 aspectes a arreglar. «S'han de millorar els desguassos, hi ha el tema del fangueig, hi ha boques de reg trencades, algun arbre ha caigut i s'han de canviar senyals de trànsit», resumeix Tibau. A més, l'Ajuntament farà una obra d'entre tres mil i quatre mil euros que sí que haurà d'assumir per fer un sistema que eviti que l'aigua i la sorra baixin cap a baix a l'aparcament.

Cotxes mal aparcats

Un altre dels problemes que s'han detectat en el pàrquing és el dels cotxes mal aparcats. Tibau assenyala que s'hi instal·laran pilones, sobretot en els revolts, ja que molta gent hi aparca. Tot i així, aquesta actuació no solucionarà la problemàtica dels cotxes que s'aparquen enmig de la via, entre línies d'aparcament, i que dificulten la circulació. En vista d'aquest tipus d'infraccions, que òbviament no es poden solucionar amb pilones, Tibau assenyala que es farà actuar la policia local per tallar d'arrel aquesta pràctica.

Una obra destacada

El parc de Can Xardó és una de les obres més destacades de Lloret de Mar i es va inaugurar el 23 de gener passat amb un gran acte. El parc s'ha de convertir en un autèntic pulmó verd al centre de la vila, destinat als usos lúdics, esportius i d'esbarjo, i amb una funcionalitat clara: connectar el nucli urbà amb els barris que hi ha al darrere, com ara Can Carbó i Mas Baell. Aquesta obra es complementarà a l'estiu amb la inauguració del nou teatre, situat just al costat, i del casino, que és a la mateixa zona. El parc té una superfície de 5,2 hectàrees i la seva construcció ha estat possible gràcies al fons estatal d'inversió local, amb 2.073.384,46 euros destinats. L'aparcament es va fer de terra per motius estètics, ja que l'asfalt trencava paisatgísticament el conjunt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.