El govern de CiU aprova avui la revisió del pla general de Tossa entre dures crítiques de l'oposició

El PSC i TU consideren que es pretén beneficiar familiars i amics de regidors

L'alcaldessa de Tossa, Imma Colom (CiU), explica que amb la revisió de la modificació s'«esmenen diversos errors» en el POUM que es va aprovar el 2006, durant el mandat de Pilar Mundet (PSC). Colom destaca que el pla general es va fer sense estudi d'inundabilitat i que per això s'ha dut a terme aquesta revisió, perquè arran d'haver-lo fet «s'han de preveure situacions molt diferents». CiU considera que aquesta revisió servirà per «rectificar les nombroses errades, carències i deficiències tècniques del POUM aprovat el 2006 per l'anterior govern, del PSC i ERC». També afirma que una altra «deficiència significativa que ara es corregeix és la falta de regulació urbanística de la primera línia de mar». Diu que ara es podrà renovar la façana marítima.

La modificació també recull resolucions de Política Territorial i Obres Públiques, que han anul·lat determinacions rellevants del POUM, en estimació dels nombrosos recursos d'alçada que es van formular, com ara la resolució de desclassificació de Sa Gabarra, on s'havia previst la construcció de 118 habitatges, o la resolució que anul·la la delimitació del pla especial de millora urbana del Pelegrí.

Demanen que no votin

L'oposició, però, no ho veu igual, sobretot des del grup del PSC. Mundet demanarà aquest matí en el ple que els serveis jurídics municipals certifiquin si tots els regidors de CiU poden votar, ja que considera que poden vulnerar la llei de bases de règim local perquè tenen «interessos particulars». Mundet opina que «amb l'excusa de l'estudi d'inundabilitat» s'està aprofitant per fer nous convenis que beneficien, segons assegura, familiars i amics dels membres del govern.

Mundet recorda que el POUM del 2006 va rebre el vistiplau de totes les administracions i denuncia la «concordança claríssima» entre els recursos presentats al seu pla i les modificacions que es fan ara. Per Mundet, els nous convenis de Can Truges, Ca l'Acervi i els canvis en el PAU de la carretera de Llagostera són els més «escandalosos» perquè «beneficien familiars de regidors».

També Gisela Saladich (TU) demanarà als serveis jurídics si determinats regidors de CiU poden votar o no en l'aprovació del punt. Saladich és de l'opinió que «s'han fet coses per ajudar parents i amics», però també dispara contra el POUM aprovat per Mundet, ja que a parer seu es va fer «per perjudicar-los». La portaveu de Tossa Unida creu que «s'hauria d'haver pactat».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.