Costes dóna el vistiplau al passeig marítim de Miami, que s'adjudicarà l'any vinent

El projecte de Juli Capella s'obrirà ara a la participació ciutadana

El nou passeig resseguirà per dalt les cales que van des de l'estany Gelat fins a la platja Cristall. No serà un camí de ronda com la resta, sinó que pretén convertir-se en una façana marítima «on passin coses», explica l'alcalde, Fran Morancho, però que alhora respecti l'entorn, utilitzant materials constructius només quan sigui necessari. Els cotxes hi tindran prohibit el pas, llevat que pertanyin als veïns de la zona, durant els 2.850 metres de llargària que té el recorregut. Morancho detalla que alguns dels elements que es podran trobar al llarg del passeig són «tobogans per accedir a les cales», ja que el camí queda per sobre de les cales, així com «llocs per prendre el sol, miradors i passarel·les penjants». L'originalitat del projecte, que ha estat encarregat per l'Ajuntament, és a les mans del reconegut arquitecte Juli Capella, que ha fet el projecte bàsic. Ara, un cop presentat a la direcció general de Costes, aquesta ha donat el consentiment a l'execució, ja que, de fet, és l'administració que s'encarregarà del projecte executiu. No obstant això, no serà fins l'any vinent quan es podrà començar, segons les previsions del consistori.

Ara bé, abans que comenci tot, l'Ajuntament vol presentar la idea als veïns de Miami i Mont-roig, no només per donar-los a conèixer la proposta, sinó també perquè puguin fer-hi aportacions. Després es podrà redactar el projecte definitiu i es posaran a licitació les obres, que no començarien fins al 2011.

Aquest municipi ja ha posat en funcionament una experiència similar de participació ciutadana en la redacció del pla de rehabilitació del nucli antic de Mont-roig i té previst fer-ho en altres actuacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.