ICV de Banyoles alerta que volen fer un aparcament d'autobusos en un espai protegit

El grup municipal d'ICV de Banyoles, a l'oposició, s'ha mostrat en desacord amb el projecte de l'equip de govern (CiU i PSC) de condicionar uns terrenys de prop de la Draga per fer-hi un aparcament provisional per autocars. El grup ecosocialista alerta que es tracta d'una zona declarada Espai d'interès natural (EIN) i que el futur aparcament ha merescut un informe desfavorable del departament de Medi Ambient. En un sentit similar s'han pronunciat des de l'associació naturalista Limnos. El projecte es va anunciar el juny de 2008 i fa pocs dies l'alcaldeen va tornar a parlar a la ràdio municipal.

El lloc escollit és a l'inici de la carretera de Figueres, on durant gairebé una dècada hi van situar els barracons provisionals de l'escola de la Draga. La intenció de l'Ajuntament és encabir-hi voltant de vint autocars i una desena d'autocaravanes. Com que és un espai protegit -va aclarir en el seu moment l'equip de govern- no es podrà asfaltar, però la superfície es condicionarà a base de terra compactada. Hi instal·laran fanals i, pensant en les autocaravanes, hi faran un dipòsit perquè els viatgers hi puguin buidar les aigües residuals, així com caixes d'electricitat perquè disposin de llum i hi puguin connectar els aparells elèctrics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.