Denuncien Blanes per una suposada parcel·lació a Pinya de Rosa

L'Ajuntament nega que ho hagi fet

El cas es remunta al 1987, quan l'Ajuntament i els propietaris dels Padrets van signar una permuta mitjançant la qual el consistori els bescanviava els terrenys amb uns altres de Pinya de Rosa. Aquest acord, però, es va dur a terme quan Pinya de Rosa no era encara un espai natural protegit. Ara la finca és en zona protegida, i parcel·lar-la seria il·legal. Els propietaris dels Padrets asseguren que la junta de govern de Blanes el 23 de juliol del 2009 va acordar la parcel·lació, i per aquest motiu s'han negat a «col·laborar en un acte» que consideren «contrari a la preservació dels valors del municipi» i per això no accepten aquesta permuta.

L'Ajuntament ara ha requerit notarialment als propietaris perquè compareguin davant del notari abans del 18 de març per dur a terme la permuta, avalada per una sentència dels tribunals, però els propietaris dels Padrets asseguren que han renunciat a l'execució. Per això consideren que l'Ajuntament «no té cap obligació» de parcel·lar i privatitzar els terrenys municipals de Pinya de Rosa, sinó que «podria limitar-se a abonar als propietaris dels Padrets una indemnització en lloc de les parcel·les».

El regidor d'Urbanisme de Blanes, Carles Gibert (CiU), afirma que és fals que s'hagi acordat parcel·lar la finca, i assenyala que l'únic que es va fer a la junta de govern local és tirar endavant la permuta d'acord amb una sentència que els obliga a fer-ho. «No hi ha cap expedient de parcel·lació a l'Ajuntament de Blanes», afirma el regidor taxativament. Gibert opina que els propietaris no poden renunciar a l'execució d'una sentència, i remarca que el problema és que no els interessa executar-la perquè «no s'hi pot edificar», i que per això cerquen una indemnització econòmica. Gibert assenyala, en aquest sentit, que no és que no se'ls vulgui indemnitzar, sinó que no hi ha hagut entesa en el valor econòmic, i que per això el cas continua als tribunals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.