Ordenen el desallotjament immediat dels locals d'un immoble en ruïnes en ple centre de Valls

L'edifici no es pot enderrocar perquè la façana principal i la posterior estan protegides

Els ocupants dels dos establiments –la Gestoria París i el Bar Califòrnia– han hagut de buscar espais alternatius per desenvolupar la seva activitat, ja que els informes dels arquitectes indiquen que «el deteriorament de l'estat de l'immoble s'havia accelerat en els últims mesos», segons fonts municipals.

Els estudis més recents dels tècnics certifiquen que s'han agreujat les filtracions d'aigua que presentava l'immoble i per poder assegurar l'estructura caldrà apuntalar de manera immediata tota la superfície de la planta baixa. L'edifici, que es troba en ple centre de la ciutat, té algunes peculiaritats i no es pot enderrocar. La façana principal és un bé cultural d'interès local i la façana posterior reposa damunt l'antiga muralla medieval, actualment muralla de Sant Antoni i que és un bé cultural d'interès nacional, com tots els elements arquitectònics d'aquestes característiques.

L'Ajuntament de Valls, després d'examinar els informes dels arquitectes, ha ordenat al propietari de l'immoble que procedeixi a garantir l'estabilitat estructural de la planta baixa i que continuï els treballs de rehabilitació de la res ta de la finca.

El futur dels dos negocis

a.e

Va ser el mateix titular de la finca qui l'any 2008 va sol·licitar a l'Ajuntament de Valls la declaració de ruïna econòmica per aquest immoble. El consistori va tramitar l'expedient i la primavera del 2009 es va certificar l'estat ruïnós de tota l'estructura. Els dos llogaters de l'immoble, la Gestoria París i el Bar Califòrnia, negocis ben coneguts a la ciutat i que des de feia dècades ocupaven aquest espai, van ser convidats a abandonar els locals, però van presentar un contenciós judicial per poder continuar al recinte. Ara, i després dels informes dels arquitectes, alerten del perill d'esfondrament de tota la casa, i el consistori vallenc, per motius de seguretat, n'ha ordenat el desallotjament. Els responsables de Gestoria París podran continuar l'activitat en unes altres oficines que tenen al carrer Bisbe Palau, mentre que la situació del Bar Califòrnia és incerta. «Els hem ofert alternatives de locals a la plaça del Pati i altres zones i també ajuts econòmics, però els han refusat», asseguren fonts municipals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.