El TSJC declara nul·la la llicència d'un bloc de pisos atorgada per l'anterior equip de govern de Blanes

L'Ajuntament negocia ara una indemnització per no haver-lo de tirar a terra

El 9 de març del 2006 la junta de govern de Blanes va concedir una llicència d'obra per a la construcció d'un edifici plurifamiliar al passeig de Santa Bàrbara. L'aprovació no va estar exempta de polèmica, ja que l'aleshores regidor d'Urbanisme, Joan Puig (ERC), va votar-hi en contra, en un altre dels enfrontaments que va tenir amb l'alcalde socialista d'aquells anys, l'actual portaveu del PSC, Josep Marigó.

L'edifici finalment es va construir a tocar de la casa de la demandant, sense guardar els tres metres mínims de distància que segons assenyalen els tribunals havia d'haver mantingut amb les normes urbanístiques vigents en aquell moment a Blanes. La demandant va guanyar ja el primer judici en el jutjat contenciós administratiu de Girona, i ara el TSJC ha desestimat els recursos presentats per l'Ajuntament de Blanes i Gestió Immobiliària Costacat SL.

Bàsicament la discussió jurídica ha versat entre si s'havia d'aplicar l'antic pla general o si ja es podia fer valer la nova regulació i de si les distàncies de separació mínimes entre les dues finques eren o no aplicables a les llicències impugnades. El tribunal afirma que vistos els preceptes legals cal desestimar els recursos d'apel·lació contra la primera sentència, això sí, sense condemna de costes i amb una ampliació de la sentència.

Converses obertes

Ara, l'Ajuntament està negociant amb la part demandant una sortida que consistiria a acordar una compensació econòmica, ja que fer recular tres metres l'edifici ja construït implicaria forçosament un enderroc.

Visions diferents

L'exalcalde Marigó, que va concedir la llicència, va afirmar ahir que el tribunal «no ha entès» quina és l'aplicació de les normes a la zona de Mont-Ferrant, i va assenyalar que tots els informes tècnics que tenia sobre la taula eren favorables a l'aprovació. L'actual portaveu socialista va remarcar que en aquest cas es van aplicar «els mateixos paràmetres» que s'havien utilitzat fins llavors en aquell sector de la ciutat. L'actual alcalde, Josep Trias (CiU), per la seva part, va reconèixer ahir que «hi ha negociacions» per «compensar econòmicament» la demandant. Trias assegura que amb el POUM aprovat recentment pel seu govern la llicència seria legal, però que amb l'anterior «hi ha dubtes». Per Trias, la llicència atorgada per Marigó «no estava ben donada».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.