Blanes desestima restituir a la família Riviere les finques que va cedir fa anys a Pinya de Rosa

Els antics propietaris porten el cas fins al Tribunal Suprem

Aquests últims mesos Riviere Vidal-Quadras i Riviere de Alvear, antics propietaris de Pinya de Rosa, van demanar formalment a l'Ajuntament la restitució dels terrenys cedits a l'Ajuntament en aquest paratge i on actualment hi ha l'hospital comarcal i el CEIP Carles Faust. El consistori no ha admès aquesta reclamació, i assenyala que serà finalment el Tribunal Suprem el que haurà de determinar la procedència o no de tornar les finques objecte de reclamació.

Efectivament, la família Riviere, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) desestimés la seva demanda contra l'Ajuntament per haver protegit el paratge, ara està preparant el recurs de cassació davant del Suprem contra aquesta sentència. En la demanda perduda al TSJC, la família Riviere, hereus del fundador del jardí de Pinya de Rosa, el doctor Fernando Riviere de Caralt, reclamava que la Generalitat els indemnitzés amb prop de 30 milions d'euros, i que l'Ajuntament els tornés diverses parcel·les que havien cedit gratuïtament al consistori com a contrapartida a l'aprovació del pla parcial que pretenien portar a terme a la finca. La urbanització de la finca estava prevista al pla general de Blanes, aprovat l'any 1981 i en el curs d'aquest temps es van presentar dos plans parcials diferents. El 1994 es va aprovar per unanimitat en un ple un projecte per fer 130 xalets i un hotel. El juny del 2002 es va registrar un altre pla parcial per fer 330 xalets, un hotel de cinc estrelles i un centre comercial.

Sense consell rector

D'altra banda, tot i que a finals de gener es van reunir els futurs membres del consell rector de Pinya de Rosa per preparar la constitució d'aquest òrgan, des d'aleshores no s'ha produït cap avenç.

Puig, contra Marigó

L'exregidor d'Urbanisme de Blanes, Joan Puig (Esquerra), va demanar ahir a l'exalcalde socialista, Josep Marigó, que respongui «què li va donar» la constructora Costacat perquè li concedís una llicència per a un bloc de pisos que ara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat nul·la. Puig va acusar Marigó d'haver-se «saltat» el regidor d'Urbanisme, que era ell, i d'haver canviat de parer respecte d'una modificació de les normes urbanístiques després d'una reunió amb els constructors per tal de permetre la construcció del bloc. «El més sospitós és que el constructor faci canviar l'opinió del senyor Marigó, que hauria de donar explicacions públiques», va assenyalar Puig, que també va afirmar que el constructor va amenaçar PSC i CiU en cas que després de les eleccions pactessin amb Esquerra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.