La visita del Papa farà aturar les obres a la plaça de la Sagrada Família

La renovació del parc comença el mes que ve i s'haurà d'interrompre a principi de novembre

Millorar els paviments i el tancament dels parterres, renovar la vegetació i el mobiliari, canviar l'emplaçament actual de l'àrea de gossos –perquè era al costat del parc infantil–, tapar la caseta dels jardiners, reforçar la il·luminació... Fins aquí tot seria normal i passaria per una obra més de condicionament en un parc, si no fos perquè el parc és just al davant de la Sagrada Família i si no fos perquè les obres queden entremig de la visita del papa Benet XVI al temple per consagrar-lo, el 7 de novembre. Les obres a la plaça de la Sagrada Família, just al davant de la façana de la Passió del temple, que tenen un cost total de 757.000 euros, començaran el mes que ve i està previst que quedin enllestides el febrer de l'any vinent.

En arribar a la primera setmana de novembre, les obres s'interrompran. Tot i no estar acabada la renovació, caldrà endreçar i deixar net el parc perquè no entorpeixi la visita del Papa. Segons el districte de l'Eixample, aquesta aturada no significa una alteració gaire important per al curs d'aquesta obra, ja que igualment s'hauria hagut d'interrompre a finals de novembre, per fer possible que s'hi instal·lés, com cada any, la Fira de Nadal. Així, el districte indica que la previsió inicial ja era fer aquesta renovació del parc en dues fases. Un cop passat el Nadal, i segons aquestes previsions, es reprendran les obres del parc per atacar-ne ja el tram final.

Sigui com vulgui, fonts de Parcs i Jardins han apuntat que la visita del Papa i aquesta aturada avançada comportaran desquadrar la planificació d'actuacions que tenia aquesta àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament per a aquest any i el que ve.

Segons el president del patronat del temple, Joan Rigol, per a la consagració de la Sagrada Família s'espera una gran afluència de gent, unes deu mil persones. Aleshores, l'interior del temple ja estarà acabat, però també es preveu habilitar la zona exterior per a tota la gent que assisteixi a la missa de consagració.

Els veïns, contents amb més llum

Per als veïns, l'inici imminent de les obres a la plaça de la Sagrada Família és una gran notícia, que feia temps que esperaven. S'havien queixat repetidament de la «falta de llum» que hi havia al parc. «Molta gent evita passar-hi perquè no s'hi veu, a l'hivern cap veí passa per allà», assenyala Manel Ruiz, membre de l'associació de veïns de la Sagrada Família. Aquesta foscor i la presència d'indigents a la zona generen una «sensació d'inseguretat», puntualitza. A més, el contrast entre la potent il·luminació de la façana de la Passió del temple i l'obscuritat d'aquest parc afegia malestar als veïns. Un cop passada la festa major del barri, que es fa a finals de mes, començarà l'actuació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.