Lloret opina que un canvi en el govern espanyol podria desencallar el pàrquing subterrani del passeig

L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo (CiU), opina que un canvi en els governs espanyol, sobretot, i català podria desencallar el projecte de reforma integral del passeig marítim i la construcció de l'aparcament subterrani. Fins ara aquest projecte no ha pogut ser perquè, segons l'Ajuntament, el cànon que demanava l'Estat el feia «inviable econòmicament», i perquè el govern espanyol demana massa coses, com un projecte d'estabilització de la platja. Crespo recorda que es tracta de competències traspassades a la Generalitat que s'han d'executar, i que si bé és cert que «sempre cal un informe estatal», la Generalitat «s'ho podria mirar amb afecte».

D'altra banda, Crespo va presentar ahir el pla d'acció de mobilitat 2010, que conté la reforma en superfície del passeig marítim que ja va avançar aquest diari. Aquest pla reduirà el trànsit de vehicles, prioritzarà l'illa de vianants i revalorarà el front marítim i la zona comercial. En aquest pla, que costarà més d'1,7 milions d'euros, s'inclou la reforma en superfície del passeig de mar, que comportarà que sigui d'un sol sentit en direcció a Fenals. També s'ampliarà la vorera de la part més allunyada del mar, es farà un carril esport i es mantindran una cinquantena de places de zona blava i part de la zona de càrrega i descàrrega als extrems del passeig. Un altre dels canvis importants serà el Centre de Gestió Integral del Trànsit, situat a la seu de la policia local, des d'on se seguiran les vuit càmeres que hi haurà a les vies principals.

D'altra banda, Crespo va anunciar que s'estudia, a demanda dels veïns, el canvi de sentit de la rambla Romà Barnes, en què els vehicles en lloc de sortir per l'avinguda Just Marlés sortirien pel carrer Sant Baldiri, sortida que també tindrien els que vinguessin per la part interior del passeig Cinto Verdaguer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.