Josep Singla, imputat pel «cas Pretòria», deixa la presidència de l'empresa constructora Proinosa

L'empresari Josep Singla, en llibertat amb fiança després de la seva detenció en l'operació Pretòria de corrupció urbanística, ja no ocupa la presidència de la immobiliària Proinosa, segons fonts de la companyia, que vinculen el seu cessament a un pla de renovació empresarial. Fonts de la constructora han assegurat que la imputació de Singla és una qüestió «absolutament secundària» en la decisió de rellevar-lo. Segons les mateixes fonts, el cessament de Singla obeeix a un pla de renovació de l'estructura de la companyia que va ser iniciat en l'any 2009 pel director general, Ramon Peñaranda.

Singla va ser detingut el mes d'octubre passat en una operació contra una trama de corrupció urbanística que va portar a la presó antics alts càrrecs del govern de CiU i l'alcalde socialista de Santa Coloma de Gramenet, Bertomeu Muñoz, entre altres. D'altra banda, Singla va anar ahir al jutjat d'instrucció número 1 de Mataró (Maresme) per declarar com a testimoni en relació amb un altre cas de corrupció urbanística a Sant Andreu de Llavaneres, encara que la compareixença es va suspendre perquè el fiscal del cas no es va presentar. La declaració de Singla havia d'aclarir suposades irregularitats en un conveni que va signar Proinosa amb l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres.

EL PERSONATGE

JOSEP SINGLA
Expresident de PRoinosa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.