Onze municipis gironins aspiren a les subvencions de la nova convocatòria de la llei de barris

La setena convocatòria de la llei de barris que ha fet el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat s'ha tancat amb la presentació de 77 projectes de 75 municipis diferents. D'aquests, n'hi ha onze de les comarques gironines que presenten projectes nous.

Pel que fa a l'apartat principal de la llei, que és el que fa referència a la rehabilitació integral a barris i viles, i que tindrà una partida de 60 milions d'euros per subvencionar el 50% del projecte, hi han presentat propostes l'Escala, Blanes, Santa Coloma de Farners i Calonge.

Pel que fa a l'apartat de Viles amb projectes, que està destinat a municipis de menys de 10.000 habitants i que té una dotació de 30 milions, hi concursaran la Jonquera, Llançà, Sant Miquel de Fluvià, Ullà, Cassà de la Selva, Campdevànol i Ribes de Freser. En aquests casos, la subvenció és d'un 75% del cost total de les obres.

Finalment, la llei també inclou una línia de suport als ajuntaments que ja han tingut algun projecte de rehabilitació aprovat, i que ara en volen fer un seguiment i també desenvolupar accions complementàries que no van poder fer en una primera fase. De les comarques gironines s'hi han presentat Olot, amb el nucli històric, i Salt, amb el projecte Salt 70. El departament espera resoldre les propostes guanyadores a finals de juny.

ELS PROJECTES

Convocatòria de projectes de rehabilitació integral a barris i viles
L'Escala: nucli històric
Blanes: s'Auguer- sa Massaneda
Santa Coloma de Farners: nucli històric
Calonge: nucli històric
Convocatòria de «Viles amb projectes»
La Jonquera: nucli històric
Llançà: Puigpinyers i Argilar
Sant Miquel de Fluvià: nucli antic
Ullà: la Roqueta, nucli històric i passeig de les Eres
Cassà de la Selva: nucli antic
Campdevànol: centre urbà
Ribes de Freser: barri del Pavelló i connexió amb el carrer Fonderia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.