Els banyistes de Vilassar no hauran de passar aquest estiu per l'estació per poder anar a la platja

Comencen les obres de prolongació del pas subterrani reclamades des del 2003

Es tracta d'una obra llargament reivindicada per Vilassar de Mar, sobretot des que Renfe va tancar l'accés a l'estació. Fins aleshores, els banyistes passaven per l'interior del recinte ferroviari i feien servir el pas per travessar de manera segura. Però quan es van instal·lar màquines validadores a l'estació, els veïns van veure com se'l barrava aquesta possibilitat. Des d'aleshores, diversos convenis entre el consistori i l'empresa ferroviària han permès que els banyistes continuessin utilitzant aquest pas, però moltes vegades calia demanar permís als treballadors de la taquilla de l'estació perquè els obrissin la barrera.

Treballs preliminars

D'aquí a poques setmanes, aquesta situació poc pràctica es podria haver acabat si les obres que han començat aquesta setmana es desenvolupen amb normalitat. L'empresa Copisa ja ha començat els treballs preliminars per a la perforació de la prolongació del pas subterrani, uns treballs que es podrien allargar fins ben entrat el mes d'agost. Tot i això, la part més espectacular de l'obra tindrà lloc el cap de setmana dels dies 22 i 23 de maig. Durant aquestes dates, la constructora haurà de desmuntar les vies del tren, fer el forat per sota dels dominis d'Adif, col·locar el calaix de formigó, tornar a tapar i tornar a col·locar les vies. Una operació complexa que els treballadors hauran de fer durant un cap de setmana i durant el qual es preveu que treballin dia i nit. De fet, durant aquests dies es tallarà la circulació de trens per l'estació de Vilassar de Mar. En aquest sentit, es preveu que tant dissabte com diumenge Adif habiliti un servei alternatiu d'autobús. «La situació no tenia sentit, fa anys que reclamàvem aquesta obra i per fi veiem que es realitza», explica l'alcalde del municipi, Joaquim Ferrer (CiU), que recorda que les gestions per allargar aquest pas es remunten al 2003. L'obra, que té un cost d'1,3 milions d'euros, també preveu la construcció de dos ascensors (un al carrer de Sant Jaume i l'altre al passeig marítim).

Tot i això, el consistori ha arribat a un acord amb la constructora perquè tingui llest el pas per a la temporada de platges.

La prolongació del pas arriba tard i, casualment, en un moment en què el litoral vilassarenc està molt ple d'obres. Les del passeig marítim ja estan pràcticament acabades, però a la zona de l'estació Adif està adaptant les andanes als nous combois i, uns metres més enllà, encara no ha acabat la instal·lació d'ascensors al pas de la plaça de Pau Vila. El regidor d'Urbanisme, Desideri Camino (CiU), apunta que encara falta un mes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.