Urbanisme

Cabrera de Mar donarà la llicència d'obres perquè el Calipso pugui tornar a obrir

L'Ajuntament ha fet els tràmits a Urbanisme perquè autoritzi l'activitat tal com va dictar el jutge

El regidor d'Urbanisme, Jaume Borràs (CiU), explica que l'autorització d'Urbanisme podria arribar la setmana vinent, després que l'Ajuntament hagi requerit esmenes, ja que la notificació no coincidia amb el que es demanava. La notificació ha d'autoritzar la llicència d'activitats a precari del prostíbul de Cabrera de Mar i a partir d'aquí el consistori atorgarà als propietaris la llicència perquè facin les obres que es requerien quan se'ls va tancar el local el 2005. Segons les sentències judicials, es prova que l'Ajuntament no va actuar correctament denegant la llicència d'activitats, però tampoc els propietaris van sol·licitar com calia el permís d'obres. «Estem obligats a donar la llicència d'obres un cop tinguem la notificació per donar al local els usos encara que sigui a precari i que es pugui adequar», diu el regidor d'Urbanisme. La llicència que tindran els propietaris del prostíbul és a precari per l'afectació d'aquest sector de façana marítima. «Renuncien als drets a mantenir-se un cop es vulgui desenvolupar el pla. Els avises que es troben de forma irregular», diu Borràs.

Les obres de millora que s'han de fer al local per poder tornar a obrir no són estructurals. «Es tracta d'adaptar l'edifici per a persones amb mobilitat reduïda», resumia. La resolució dels contenciosos per la denegació de les llicències es va tancar sense donar íntegrament la raó a cap de les dues parts. D'altra banda, el procés judicial arran de la querella criminal per prevaricació presentada pels propietaris va acabar imputant el llavors alcalde, Carles Rocabert (ERC), i el secretari municipal.

Trasllat del tennis del Pla de l'Avellà per fer-hi pisos

El ple de dijous va aprovar un conveni que obligaria el consistori a fer canvis en el pla urbanístic que s'està redactant per traslladar les pistes de tennis La Gervera. L'operació permetria ubicar el tennis amb una concessió per trenta anys a la part del darrera del CEIP, en una parcel·la destinada a equipaments, i al solar que ara ocupen les pistes fer-hi pisos. El regidor d'Urbanisme, Jaume Borràs (CiU), defensa que aquesta actuació beneficia la població, ja que dels 74 habitatges que es farien la meitat serien de protecció oficial, un percentatge molt més elevat del que fixa la llei. Les pistes de tennis ocuparien els 10.000 m² on també s'hi proposa fer una zona residencial per a esportistes. Des de l'oposició, el portaveu d'ERC, Carles Rocabert, va carregar amb força perquè entén que aquesta operació «és un hipoteca que deixa el veïnat sense la zona d'equipament públic només per beneficiar a un privat». El PSC tampoc accepta aquests canvis que ara es plantegen independentment del pla urbanístic pendent d'aprovació.

La façana marítima

Els veïns del Pla de l'Avellà i els que viuen o tenen negocis a la façana marítima, com és el cas del Calipso, també segueixen amb atenció la redacció del pla urbanístic. Alguns d'aquests veïns dijous també van ser al ple per conèixer de què tractava el conveni de l'Ajuntament amb el tennis La Genera, ubicat al Pla de l'Avellà. El president de l'associació veïnal, Antonio Abel, va qüestionar que s'aprovi els canvis ara quan s'està redactant el pla urbanístic i va posar de manifest la preocupació d'alguns veïns per l'edificació dels habitatges al mig de barri, quan abans es proposava que es fessin als terrenys on ara hi es farà el tennis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia