Urbanisme

Veïns del passeig de Sant Joan alcen la veu contra un hotel que tindran a tocar

Denuncien que l'edifici, contràriament al que s'havia fixat, el tindran a menys de 8,5 metres i els prendrà vista

Una part del solar on es farà l'hotel d'Hotusa era ocupat per la històrica botiga de bicicletes Castells i altres botiguetes. Al davant hi ha la històrica escola Pere Vila. Els veïns de la zona sempre havien sentit a dir que en aquest solar no s'hi podia fer cap gran edificació, en haver-hi, just a sota, l'estació de metro i de tren. Això va canviar, però, quan el 2003 aquests terrenys es van requalificar. El text de l'àrea d'Urbanisme d'aquesta modificació del pla general metropolità especifica que «l'accés des del carrer de Roger de Flor és un pas de 8,50 metres d'amplada, lliure d'edificació». Aquesta distància havia de resoldre «la situació creada per l'existència d'un gran nombre d'obertures a la paret mitgera d'aquesta finca».

Els veïns d'aquesta finca de Roger de Flor són els que ara estan en peu de guerra i s'han començat a mobilitzar contra aquest projecte constructiu. Segons els veïns, el projecte d'hotel, d'un disseny modern elaborat per Equip Xavier Claramunt –una companyia amb projectes arreu del món– no respecta aquesta distància de 8,5 metres. «L'hotel no és paral·lel a la nostra façana i s'hi va apropant», fins a arribar a estar-hi a menys de cinc metres, segons afirma una veïna. Amb tot plegat, els veïns es declaren enfadats perquè tindran, de cop i volta, un edifici massa a prop que els prendrà visió i llum. A banda, també consideren que trenca la fesomia general del passeig de Sant Joan. Els directament afectats per aquest edifici mastodòntic són una quinzena de pisos. «La part que s'apropa al nostre edifici és on van les habitacions de l'hotel», exposa un veí. Per ara, han recorregut contra el projecte i també han fet escrits a l'Ajuntament, que encara, segons diuen, no els ha respost.

L'àrea d'Urbanisme del consistori va confirmar ahir que el planejament ja està aprovat definitivament, i va assegurar que tant aquest com el projecte compleixen «la legalitat». L'Ajuntament té previst fer una reunió amb els veïns per resoldre'ls tots els dubtes. Pel que fa al solar, l'empresa Gisa ara hi fa les obres d'assentament del terreny, lligades al vestíbul de les estacions de metro i tren. L'hotel, que tindrà 10.000 metres quadrats, encara no ha rebut la llicència d'obres, i ahir la mateixa cadena Hotusa va preferir no donar més detalls de l'operació. Segons la informació que ha transcendit sobre el projecte, l'hotel tindrà un centenar d'habitacions, una sala de conferències per a 150 persones, un gimnàs, restaurants i dos locals comercials, entre d'altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia