Urbanisme

Tortosa transforma l'antic mercat de Ferreries en un centre cívic per al barri

L'Ajuntament de Tortosa ja ha enllestit les obres del centre cívic de Ferreries, una de les actuacions més importants d'aquest mandat. De fet, la rehabilitació de l'antic mercat de barri, que a Tortosa es coneix popularment com Lo Mercadillo, era una de les reivindicacions més antigues de l'associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent. Les obres han costat 1,6 milions, amb una subvenció de 900.000 euros del PUOSC, i han inclòs la reurbanització de la plaça Mestre Monclús. El nou equipament té una gran sala polivalent per encabir-hi tot tipus d'activitats i d'actes culturals. A més, s'ha construït un edifici annex amb sales de reunions i set despatxos per a entitats. En un dels espais independents s'instal·larà el Punt d'Informació Juvenil, que fins ara es troba a l'estadi municipal.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; acompanyat per l'arquitecte del projecte, Josep Camps; pel regidor de barri de Ferreries, Emili Lehmann, i per la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va visitar ahir les noves instal·lacions. Tot i que la setmana que ve són les festes de barri de Ferreries, Bel va dir que el centre cívic s'inaugurarà d'aquí a uns mesos, un cop s'hagin equipat i cedit els diversos espais a les associacions.Per la seua banda, Camps va detallar que la intervenció sobre l'antic mercat ha consistit en la rehabilitació interior i exterior de la nau original, i amb l'enderrocament de l'antic magatzem de serveis i dels porxos. A banda, s'ha construït un nou edifici annex, de planta baixa més tres plantes superiors. La nova edificació, en contrast amb l'estètica de l'antic mercat, reforça la singularitat del conjunt pel que fa a escala i dimensions. A més, l'accés al centre cívic es fa directament pel nou edifici annex i per la plaça Mestre Monclús, que ha estat reurbanitzada en gran part, amb la substitució de la zona de jocs infantils i la instal·lació d'una petita zona verda. Les quatre plantes del centre cívic de Ferreries tenen una superfície total construïda de 1.088 metres quadrats. La planta baixa, amb 577 metres quadrats, és la més gran de totes, i s'hi ha fet una gran sala polivalent que pot convertir-se en dos espais diferenciats, gràcies a un mecanisme de compartimentació mòbil. En aquesta mateixa planta s'instal·larà el Punt d'Informació Juvenil, però amb un accés diferenciat i independent des de la mateixa plaça. Les plantes superiors estan destinades a despatxos i sales de reunions per a entitats i associacions.L'alcalde va qualificar la rehabilitació arquitectònica de l'antic mercat de «modèlica», i va afegir que serà «un equipament de primer ordre» que funcionarà com a centre cívic per al barri de Ferreries, però que podrà ser l'escenari d'activitats i d'actes culturals «per a tota la ciutat». «Tenim una gran sala en què podrem fer exposicions, xerrades i conferències, i tot un conjunt de sales complementàries per a les entitats que han de venir», va precisar Bel, que també va destacar la forma com s'ha integrat la plaça Mestre Monclús al nou edifici. La constructora encarregada de fer les obres ha estat l'empresa Tau-Icesa, la mateixa que també ha construït la comissaria de la policia local al barri de Remolins i la Casa de la Música al barri del Temple. El projecte ha estat gestionat per l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa) i estava inclòs en el pla d'actuació municipal (PAM).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia