Urbanisme

El Raval Sud rep una injecció de 15 milions d'euros que prioritzarà la dignificació de l'espai públic

El de la Vinya-Can Clos i Plus Ultra, l'altre projecte barceloní afavorit per la llei de barris

Ambdues propostes de projecte tenen semblances conceptuals de fons. El govern i el consistori barceloní assumiran a parts iguals el cost de les actuacions, que s'executaran en quatre anys i que també coincideixen a l'hora de combinar els programes de caràcter més social amb les obres per millorar les xarxes d'equipaments o l'espai públic. En el cas del Raval Sud –inclou l'àrea que va del carrer de l'Hospital fins a Drassanes (nord-sud), i de la Rambla a la ronda de Sant Pau (est-oest)–, es presenten fins a vuit àmbits d'intervenció. Desglossant-los en accions més concretes, hi ha la reurbanització dels horts de Sant Pau, un espai especialment castigat per la degradació, o la remodelació dels carrers de l'Arc del Teatre, Riereta i Lleialtat, i les places del Pedró i Blanquerna. Els 15 milions consignats també serviran per fer un rentat de cara al CEIP Drassanes i per subvencionar rehabilitacions de façanes.

En el cas de la Vinya-Can Clos i Plus Ultra, un projecte que ara ha estat aprovat i que havia estat rebutjat en la convocatòria de l'any passat, les intervencions previstes persegueixen relligar urbanísticament aquests tres nuclis d'habitatges característics de la Barcelona del desarrollismo i potenciar-hi la connectivitat. Per tant, es farà molt de treball de cirurgia de l'espai públic i s'afrontaran obres més estructurals com ara l'allargament, per exemple, del carrer de les Diligències, per obrir un accés de Can Clos cap al barri de la Marina. També es refarà l'històric complex esportiu de la Bàscula i es farà un centre cívic als jardins de Can Ferrero.

La Teixonera i Sant Genís, potser el 2011

No només és lícit, intentar-ho, sinó que és gairebé una obligació. Però, és clar, no sempre s'acaba obtenint allò que es demana. En aquesta setena convocatòria de la llei de barris, l'Ajuntament de Barcelona va presentar-hi tres projectes; per tant, un no ha estat aprovat. És el de la Teixonera i Sant Genís dels Agudells, a Horta, pressupostat en 20 milions d'euros i que entre altres iniciatives plantejava la rehabilitació de la masia de Can Soler. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ja va anunciar ahir que l'any vinent tornaran a presentar el projecte a la convocatòria. I no només això. Alguna de les actuacions projectades –encara no se sap quines–, l'Ajuntament començarà a executar-la pel seu compte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia