Urbanisme

gavà

El pla de Ponent arrenca sense la participació dels promotors privats

El primer barri que es construirà tindrà de moment 153 pisos de protecció oficial

Les immobiliàries no han pogut pagar el cost de la urbanització

Arrenca l'ambiciós i controvertit projecte urbanístic del pla de Ponent, que preveu la construcció de prop de cinc mil pisos en 200 hectàrees de Gavà, però ho fa només amb la participació del sector públic, ja que els promotors privats estan ofegats per la crisi. Tant que no han pogut fer front a les despeses d'urbanització del barri –pas previ a la construcció dels pisos, ja que s'ha d'instal·lar primer el clavegueram i altres serveis i adequar els carrers–, de manera que l'Ajuntament ha hagut d'executar els avals que les immobiliàries havien presentat com a garantia d'aquestes obres. L'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, va presentar ahir el projecte arquitectònic de la primera promoció d'habitatges públics, que es construirà al futur barri de Can Ribes, als terrenys que ocupava l'antic parc dels Bombers. En les setmanes vinents començaran les obres per urbanitzar Can Ribes, un dels quatre barris en què s'ha dividit el pla de Ponent. Aquest es completa amb el barri de Ca n'Horta, amb el dels Canyars Sud i el dels Canyars Nord.

L'alcalde va assegurar ahir que “aquest projecte significa l'inici de la configuració d'un nou barri a la ciutat i l'inici d'una transformació que es basa en la sostenibilitat, la dinamització de l'economia i la urbanització del sector”, i es va mostrar optimista amb el futur del pla, tot i les dificultats econòmiques. La seva posició contrasta amb la de la portaveu d'ERC, Marta Jiménez, que va assenyalar que “els privats no volen intervenir-hi perquè els falta liquiditat econòmica, i la prova és que l'Ajuntament ha hagut d'executar els avals”. Segons la regidora d'ERC, partit que s'ha mostrat sempre contrari al pla de Ponent perquè el veu com una agressió al medi ambient, el govern municipal no es pot fer enrere “perquè han de tenir alguna cosa per inaugurar abans de les eleccions”. Els republicans defensen la construcció de pisos públics però critiquen que entre els 153 de Can Ribes no n'hi hagi cap de lloguer, i ho fan pels problemes que moltes famílies tenen per aconseguir una hipoteca.

LA FRASE

Els promotors privats no volen intervenir-hi perquè els falta liquiditat econòmica
Marta Jiménez
portaveu d'erc a l'ajuntament de gavà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.