Urbanisme

baix penedès

urbanisme

Suspès el POUM de Banyeres per no haver previst el Logis

La comissió d'Urbanisme de Tarragona insta l'Ajuntament a traslladar les noves zones industrials previstes a la plataforma logística

Aposta per reduir el nombre de nous habitatges

La comissió d'Urbanisme de Tarragona va suspendre ahir el nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Banyeres del Penedès després que el document aprovat pel consistori no prevegi el polèmic Logis Penedès. L'òrgan va decidir ahir no aprovar definitivament el pla i retornar-lo al consistori perquè hi incorpori una sèrie de canvis, segons va explicar el director general d'Urbanisme, Pere Solà.

Un dels principals obstacles és que els terrenys on el govern preveu desenvolupar el Logis (ja té el pla director corresponent aprovat inicialment) estan qualificats pel consistori com a espais de protecció ambiental i paisatgística, ja que el municipi sempre s'ha expressat en contra del projecte. A més, Solà va detallar que l'Ajuntament haurà de traslladar dues noves zones d'activitat econòmica que preveia disperses dins del seu terme a la plataforma logística. “Aquesta proposta no posa remei a la dispersió del municipi, no som favorables a dispersar l'activitat pel territori”. La comissió també insta Banyeres a replantejar el creixement del nombre d'habitatges previst (el pla apostava per arribar als 10.000 veïns) adequant-lo al creixement en activitat econòmica previst en el pla.

El municipi ho estudiarà

L'alcaldessa de Banyeres del Penedès, Núria Figueras (CiU), va mostrar-se ahir “decebuda” per “la manca de sensibilitat” de la comissió i la falta de respecte “cap a l'autonomia municipal” mostrada en aquesta decisió. Tot i això, el govern local obrirà ara un període de reflexió i esperarà a rebre l'informe per escrit de l'òrgan. “Llavors ja decidirem quines mesures prenem”, va detallar Figueras. El municipi es mostra especialment preocupat per l'impacte territorial del Logis Penedès, ja que les naus logístiques es construiran en una zona propera al nucli urbà.

LA FRASE

La comissió no ha tingut en compte l'autonomia municipal. Ens hem sentit decebuts
Núria Figueras
alcaldessa de banyeres del penedès (CiU)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.