Urbanisme

SANT CUGAT DEL VALLÈS

ICV retreu a Promusa que no solucioni els defectes dels habitatges públics

64 veïns de Can Canyameres i Benet Cortada tenen problemes des que hi van anar a viure fa dos anys

Els ecosocialistes i el PSC volen una auditoria

El regidor d'ICV-EUiA de Sant Cugat Jaume Massanés, acompanyat de veïns de les promocions d'habitatge públic de Can Canyameres i Benet Cortada, va fer públic ahir el malestar de la seva formació i del veïnat arran de la “deixadesa” de l'empresa municipal Promusa en el manteniment dels defectes constructius que tenen aquestes promocions d'edificis del nou barri de Volpelleres. Des que el juny del 2008 hi van entrar a viure els primers veïns, les deficiències constructives dels edificis es van començar a fer evidents. “Encara no feia un any que hi vivíem i ja van començar els problemes. Des d'aleshores, Promusa no ens ha fet cas i ens ha derivat contínuament cap a les empreses de serveis”, denunciava ahir Marta Sibina, veïna de la promoció de Can Canyameres. Segons Massanés, “el tracte que Promusa està tenint amb aquests veïns és de menyspreu”. Aquest diari va voler parlar ahir amb el gerent de Promusa, però no va rebre cap resposta.

Denúncia veïnal

Al principi els mateixos veïns van assumir les despeses dels desperfectes, com ara els 4.500 euros entre el manteniment i la reparació de les plaques solars. Però l'abril del 2009 van presentar una denúncia conjunta a la secretaria d'Habitatge de la Generalitat on constaven fins a 41 deficiències dels pisos de les promocions de Can Canyameres i Benet Cortada. Entre elles, el mal funcionament de les plaques solars, la malmesa xarxa d'aigües grises, la mala subjecció dels embellidors d'alumini del terrat i les constants filtracions d'aigua a l'aparcament i als trasters, a més d'altres desperfectes a l'interior dels pisos –creuament de cables elèctrics, finestres d'alumini que es desfalquen o calderes de calefacció sorolloses–.

Després de la resolució de la Generalitat, els veïns asseguren que Promusa ha reparat parcialment alguns defectes, però que en moltes ocasions els problemes han tornat a aparèixer poc després. “A casa han vingut 15 vegades a arreglar els tancaments d'alumini”, deia Sibina.

Arran d'aquesta situació, Massanés va avançar que ICV-EUiA i el PSC presentaran en el ple municipal d'aquest mes una moció conjunta per demanar al govern de CiU que s'encarregui una auditoria externa per avaluar els danys i un calendari que fixi les dates per arreglar-los definitivament.

LA XIFRA

41
defectes constructius
consten a la denúncia que els veïns van fer a la secretaria d'Habitatge l'abril del 2009.

LA DATA

06.2008
Entren a viure els primers veïns
a les promocions de Can Canyameres i Benet Cortada al barri de Volpelleres.

LA FRASE

Encara no feia un any que hi vivíem que ja van començar els problemes. Promusa no ens ha fet cas
Marta Sibina
VEÏNA DE LA PROMOCIÓ DE CAN CANYAMERES
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.