Urbanisme

CANET DE MAR

Reconstruir o no l'Odèon

Fa tres anys que arran d'un accident mortal es va aturar l'obra per convertir-lo en un centre cultural i ara la plataforma veïnal revifa el debat

Molts canetencs mantenen el somni de poder veure algun dia com l'antiga cooperativa Odèon reobre les portes convertida en un centre cultural. Això és el que dibuixa el projecte segons el qual es faria un cafè i una sala de petit format a la planta baixa, i al pis superior, una sala polivalent. Els treballs que van començar el 2007 per reforçar els fonaments de l'edifici van quedar aturats al cap d'uns mesos arran d'un accident laboral que va costar la vida a un dels treballadors quan s'estava acabant l'últim dels pilars de la nova estructura. L'obra que s'havia avançat va servir de ben poc ja que els tècnics van decidir enderrocar per seguretat la paret de la primera planta. Des d'aleshores el recinte, situat en ple centre històric, a tocar de l'església de Sant Pere, espera venir el seu futur. L'immoble mig derruït dóna una trista imatge i d'això ningú no se n'amaga. Començant pel mateix alcalde, Joaquim Mas (PSC), que reconeix que ara mateix no hi ha finançament per reprendre els treballs que van quedar a mitges arran de l'accident. L'esperança és que, un cop es resolgui el procés penal, es concedeixin indemnitzacions.

La Plataforma Odèon, que fins ara s'ha mantingut en silenci tot aquest temps, s'està mobilitzant per revifar el projecte i reclamar que es reprenguin els treballs. “Si no ens hi posem segur que morirà del tot”, explica el president de l'entitat veïnal, Jordi Sisquella. La intenció és que de cara a les eleccions municipals tots els partits polítics es pronunciïn sobre el futur de l'edifici. “Sabem que la crisi afecta l'administració, però es poden buscar altres recursos en l'àmbit privat; s'ha de tenir voluntat de recuperar-lo”, hi afegeix. La plataforma ha redactat un manifest que vol tenir el suport del món cultural i que es donarà a conèixer en l'exposició que a partir d'aquest dissabte es pot visitar a l'Estudi Tenas relacionada amb el present i el futur de l'Odèon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.