Urbanisme

HABITATGES

L'Ajuntament d'Anglès tapia 23 habitatges buits

Els paletes han rebut l'ordre de tancar també les entrades de les dues cases ocupades per veïns de Sils

L'Ajuntament d'Anglès ha complert la seva promesa. Sense encomanar-se ni al jutjat ni a administracions superiors, ahir va iniciar els treballs per tapiar les portes dels 23 habitatges buits, inclosos els dos que han estat ocupats per uns veïns de Sils. L'actuació del govern municipal ha estat determinada pels robatoris i actes de vandalisme que s'han produït a l'illa de cases unifamiliars i adossades que estan buides de fa dos anys, quan es van acabar les obres de construcció.

Ahir una brigada de paletes contractats per l'Ajuntament aixecaven rengleres de rajols en cadascuna de les entrades. Curiosament, no ho feien a les portes dels garatges. Els operaris van explicar que les seves ordres eren aixecar paret en totes les entrades, la qual cosa inclou els dos habitatges on suposadament hi viu algú en règim d'ocupació. Es tracta de les dues úniques cases on hi ha plantes als balcons. Al llarg del dia d'ahir però, no hi havia senyals de vida en cap de les dues cases, suposadament habitades. Alguns veïns van assegurar que es tractava de veïns de Sils que encara no hi viuen i que, de moment, es limiten a traslladar-hi alguns mobles.

L'Ajuntament s'ha vist obligat a actuar pel seu compte pel fet que ningú ha presentat cap denúncia al jutjat. I és que la cosa, en aquest sentit, no és fàcil. No hi ha denúncies de compradors perquè ningú en va comprar cap. No hi ha denúncies de cap banc, perquè cap entitat gironina va tenir tractes amb els promotors. I, per altra banda, l'empresa que suposadament se n'havia de fer càrrec s'ha esvaït sense deixar rastre. Es tracta de cases que ni administrativament ni econòmicament no existeixen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.