Urbanisme

Continua la compra de cases per a ser enderrocades al Cabanyal

El govern de Rita Barberá defén el projecte de trasllat peça a peça de la Llotja de Pescadors

El grup del PSPV-PSOE a l'Ajuntament de València ha criticat que el programa d'actuacions aprovat per la societat Pla Cabanyal-Canyamelar (antiga Cabanyal 2010), participada tant pel consistori com per la Generalitat, contempla “gairebé de forma exclusiva” l'adquisició d'habitatges i edificis “per a continuar amb els enderrocs”.

Per al regidor socialistaVicente González Móstoles, el projecte representa “una declaració de perverses intencions”, atesa la vigència de l'ordre del Ministeri de Cultura que considera “espoli” aquest tipus d'actuacions.

“La política del PP respecte al Cabanyal suposa un exercici d'insubmissió”, assenyala González Móstoles, qui, d'una altra banda, considera un “disbarat urbanístic i patrimonial” la intenció de l'Ajuntament de traslladar a un altre lloc, pedra a pedra, la Llotja de Pescadors, un edifici que compta amb el major nivell de protecció.

El regidor de Grans Projectes, Alfons Grau, ha reconegut la intenció del consistori de comprar habitatges i immobles al Cabanyal “per a portar endavant el pla del Cabanyal”.

Per una altra banda, Grau ha recordat als socialistes que el trasllat de la llotja és “exactament igual” al projecte del Ministeri de Foment —avalat pel de Cultura— de traslladar peça a peça les naus dels molls de càrrega de Renfe al futur Parc Central.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.