Urbanisme

urbanisme

Aprovats novament els projectes per fer públic el castell de la Fosca

Estaven aprovats des del 2001, però una sentència ha obligat a tramitar-ho tot de nou

L'edifici militar, del segle XIII, és l'origen del municipi de Palamós

L'Ajuntament de Palamós ja torna a tenir aprovats, quasi deu anys més tard, els projectes urbanístics per aconseguir d'una manera ferma l'ús públic del castell de Sant Esteve, que apareix documentat en el segle XIII i és l'origen del municipi. A la junta de govern de dilluns, es van aprovar definitivament els projectes d'urbanització i de reparcel·lació del sector, després que no s'ha presentat cap al·legació durant les respectives exposicions públiques. “Tot per aconseguir la titularitat municipal gratuïta d'aquest patrimoni emblemàtic del municipi”, va dir l'alcaldessa, Maria Teresa Ferrés.

El projecte de reparcel·lació del sector ja havia estat aprovat per l'Ajuntament el 2001, però el 2005 va ser anul·lat pels tribunals per una qüestió de forma: no s'havia publicat totalment el pla general del 2002. Davant aquesta situació, abans d'aquest estiu passat, l'Ajuntament palamosí va decidir tornar a tramitar, des de l'inici, els projectes de reparcel·lació i d'urbanització. El regidor d'Urbanisme, Josep Buxeda, però, va recordar que els projectes que es tramiten són els mateixos que van ser tombats pels jutjats.

El projecte afecta una finca de 10.421m², on es podran fer quatre cases. El castell, situat dalt d'un penya-segat, i el seu entorn més proper, per on passa el camí de ronda de Palamós a Castell, passarà a ser del municipi. La fortificació presenta actualment una degradació important.Fa dos anys, l'Ajuntament va tancar amb reixa metàl·lica l'accés al castell per l'estat d'abandonament i de progressiva degradació.

LA XIFRA

300.000
euros
era el preu de venda en què es trobava el castell, ara fa 10 anys, i hi havia gent que s'hi havia interessat.

LA FRASE

S'aconsegueix de manera gratuïta. La nostra idea en el transcurs del 2011 és consolidar-lo
Maria Teresa Ferrés
alcaldessa de palamós
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.