Urbanisme

BARCELONA

Els actes incívics i la falta de manteniment deixen fora de servei els ascensors d'Horta

L'ascensor que connecta la rambla del Carmel amb el carrer Lisboa s'avaria tot sovint

El del carrer Alguer s'ha espatllat en cinc ocasions

Els ascensors dels barris d'Horta i del Carmel, al districte d'Horta-Guinardó, instal·lats per millorar l'accessibilitat d'aquestes zones, caracteritzades per grans desnivells entre carrers, presenten sovint problemes de funcionament. Aquesta inutilització del servei es deu en la major part dels casos a actuacions incíviques, però també, segons els veïns, al retard en les tasques de manteniment de l'Ajuntament.

Ahir mateix, l'ascensor que comunica la rambla del Carmel amb el carrer Lisboa, inaugurat fa un any i mig, ja feia uns dies que no funcionava. La Isabel, una usuària de 70 anys, explicava que això li passa sovint, i que sempre espera a veure si hi puja algú abans d'arribar fins a la porta i trobar-se que no funciona. A la Maria, una altra veïna carregada amb el carret de la compra, l'ascensor se li va parar a mig camí: “Es va aturar de cop, i després va anar baixant molt a poc a poc. Em vaig espantar molt”, assegura, mentre avisa a una parella que no cal que intentin pujar. Ells també tenen queixes del manteniment, però sobretot de l'incivisme d'alguns usuaris: “Tan bon punt el van inaugurar van robar les quatre barres d'acer de dins, van trencar la pantalla de plasma i van fer malbé el vidre”, expliquen.

Parades no demanades

Pel que fa a l'ascensor del carrer Alguer, que comunica el carrer Santuari amb el carrer Murtra, ahir presentava un funcionament irregular ja que, a més d'anar molt lent, s'aturava a tots els pisos en què té parada, encara que aquesta no hagués estat sol·licitada. L'ascensor, que va ser inaugurat ara fa mig any amb una inversió que va rondar els dos milions d'euros, té una capacitat aproximada per a vint persones i disposa d'aire condicionat, que no sempre ha funcionat, asseguren els veïns. Fa un recorregut d'una seixantena de metres, per salvar el desnivell existent de trenta metres. Les tres parades intermèdies opcionals, donen accés a través de rampes a totes les edificacions situades al carrer de l'Alguer. Els usuaris que pujaven ahir a l'ascensor asseguren que, des de la seva inauguració, ja s'ha espatllat en cinc ocasions, i que en el darrer cas va estar quinze dies sense funcionar ja que, segons els van dir des de l'Ajuntament, calia esperar una peça que havia d'arribar de l'estranger. Expliquen que també s'han donat casos d'incivisme en l'ús de la instal·lació i que són els veïns els que avisen l'Ajuntament perquè faci les reparacions. Ahir, des del consistori no es va confirmar si hi havia notificació d'aquestes queixes.

Des de l'any 1997 l'Ajuntament ha instal·lat nou escales mecàniques i dos ascensors verticals. L'ascensor inclinat, va ser el primer d'aquest tipus instal·lat per l'Ajuntament a la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.