Urbanisme

urbanisme

Jafre cataloga per primer cop les masies i cases rurals del municipi

El municipi té 28 edificacions en sòl no urbanitzable

A partir d'ara el consistori podrà donar llicències sobre la base del pla especial que les regula

Ja té un catàleg de masies i cases rurals, com també de totes les edificacions situades en sòl no urbanitzable, i ha confeccionat un pla especial que les regula. Aquest és un instrument de treball que acompanya el pla general, ja que és més ampli i aquestes edificacions no hi queden regulades. Jafre tampoc no va tenir pla general fins al 2007, quan en aquest mandat es va impulsar.

Per l'alcalde, Joan Bonany, l'aprovació d'aquest instrument facilita els tràmits als veïns, ja que ara l'Ajuntament mateix podrà donar llicències d'obres sense que la comissió d'Urbanisme hi hagi de donar el vistiplau, a més d'estipular el que es pot fer i el que no. En el pla general s'hi reflecteix un precatàleg de béns a protegir que fa referència també a béns culturals d'interès nacional o arqueològic. No hi ha cap bé cultural d'interès nacional en zona no urbanitzable.

El catàleg identifica un total de 28 edificacions: sis masies, sis cases rurals, cinc habitatges, i onze edificacions de tipologies diverses.

L'objectiu del pla és identificar i regular les masies i cases rurals susceptibles de rehabilitació, ja que formen part d'un municipi de trets arquitectònics i paisatgístics que cal preservar.

El redactat inicial del pla especial d'edificacions en sòl no urbanitzable es va aprovar en el ple del desembre i ara falta l'aprovació inicial en el ple i que obtingui el vistiplau d'Urbanisme, abans que s'aprovi definitivament.

LA FRASE

Si l'Ajuntament dóna les llicències estalviarà molts tràmits als veïns
Joan Bonany
Alcalde

LA XIFRA

6
masies, sis cases rurals i
11 edificacions d'altre caire són les que aplega el pla especial per a sòl no urbanitzable.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.