Urbanisme

urbanisme

El Senat acorda instar el govern estatal canviar la llei de costes

L'objectiu és excloure'n Blanes, Empuriabrava i Santa Margarida

El PSOE es queda sol votant-hi en contra

El Senat va aprovar ahir una proposició de llei proposada per Convergència i Unió relativa a la modificació de la llei de costes de manera que se n'exclogui els casos amb singularitats pròpies com Empuriabrava, Santa Margarida o Blanes, on l'aplicació de la llei ha afectat milers de propietaris.

Tots els grups del Senat, excepte el PSOE, van donar ahir suport a la presa en consideració de la iniciativa de CiU per modificar l'actual norma estatal. En concret, la proposta va tirar endavant amb 136 vots a favor de CiU, PP, Senadors Nacionalistes, Grup Mixt i L'Entesa i 112 vots en contra del PSOE.

La senadora de CiU Montserrat Candini, que va defensar la proposta, va destacar que “la iniciativa proposada per CiU, que iniciarà el seu tràmit a la Cambra més endavant, deixa molt clar que aquestes ciutats i àrees es van construir, en el seu moment, d'acord amb la llei urbanística vigent sobre terrenys privats i els propietaris han consolidat els drets legalment adquirits”.

La senadora nacionalista hi ha afegit que “la impossibilitat d'aplicar el règim jurídic de l'actual llei de costes obliga a reconèixer l'excepcionalitat d'aquestes zones”.

LA FRASE

La impossibilitat d'aplicar l'actual llei de costes obliga a reconèixer l'excepcionalitat d'aquestes zones
Montserrat Candini
senadora de ciU
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.