Urbanisme

santa coloma de gramenet

Dues escales culminen el pla local d'accessibilitat

Santa Coloma disposa de 41 rampes mecàniques, amb l'entrada en servei ahir de dues més al barri de Siguerlín

També es va inaugurar la plaça de la Sagrada Família, als entorns del mercat

La posada en servei aquest diumenge de dues escales mecàniques més al barri de Siguerlín culmina el pla d'accessibilitat que ha desenvolupat l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en els darrers dos anys per millorar la mobilitat del veïnat. El municipi té ara 41 escales mecàniques que fan més fàcil el trànsit dels vianants de les zones més altes de la localitat i el consistori ja estudia la fórmula per començar a instal·lar escales mecàniques també de baixada, una altra de les demandes dels veïns. Ahir al migdia, l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i el nou director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font, van inaugurar les escales i la plaça de la Sagrada Família, que també tanca el projecte de reforma i remodelació de l'entorn del mercat i la biblioteca de Siguerlín, marcat també per l'arribada de la línia 9 del metro.

“L'obra principal era la connexió de Badalona, Santa Coloma i Barcelona, a través de la línia 9, que és un exemple en l'àmbit europeu, i faltava culminar la reurbanització, que s'ha fet amb una obra exemplar en la qual s'han gastat quatre milions d'euros”, va explicar ahir al migdia Font, que espera que els veïns es facin seu aquest espai i en tinguin cura: “És una recompensa pels vuit anys que han hagut de suportar les obres”. Precisament les obres de metro, amb motiu de les quals es va haver de perforar 60 metres el terreny, van provocar algunes afectacions als domicilis propers i el director general es va comprometre que aquests treballs de reparació estaran fets aquest any.

LA XIFRA

9
metres de desnivell
és el que superen les escales noves, l'última actuació del pla de mobilitat i accessibilitat

LA FRASE

Estem fent els projectes per assumir les reparacions dels habitatges afectats per les obres del metro
Ricard Font
director general de transport i mobilitat de la generalitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.