Urbanisme

urbanisme

El passeig de Blanes ja és a exposició pública i podria executar-se el 2012

El projecte costa deu milions d'euros i s'executarà en dues fases

La reordenació del front marítim evitarà que els temporals malmetin el passeig

El projecte de reordenació del front marítim de Blanes ja és a exposició pública i es preveu que en un termini de dos o tres mesos, segons va dir ahir l'alcalde de Blanes, Josep Trias, s'aprovi definitivament. Malgrat tot, la licitació i execució no es podrà fer aquest any per manca de pressupost, però els responsables municipals confien que es pugui executar el 2012, segons les converses que van mantenir amb responsables del ministeri.

El projecte s'executarà en dues fases, tindrà un cost aproximat de deu milions d'euros i, a part de donar una nova imatge a la façana marítima de Blanes, hauria de resoldre també els continus problemes de manca de sorra de la platja de s'Abanell i les destrosses que causen els temporals.

Retrocés del passeig

Tant per a l'alcalde com per al regidor de Medi Ambient, Celestino Lillo, és important que, a més d'arreglar el vial d'arran de mar, també s'actuï a la calçada i la vorera oposada. La primera fase comprèn des de la zona de sa Palomera fins al carrer Mercè Rodoreda, i la segona, davant de la trama urbana.

La reordenació del passeig implica que en tota la seva llargada haurà de retrocedir entre 5 i 12 metres, segons la zona. En alguns trams, com ara davant el col·legi de la Vila, això vol dir renunciar als aparcaments que hi ha.

Evitar el temporal

Per evitar que el temporal malmeti el passeig, hi haurà un mur d'entre 3 i 4 metres de profunditat arran del passeig, amb una escullera de pedres per evitar que, si el mar s'endú la sorra, descalci el mur.

Lillo va explicar que, quan acabi d'executar-se el projecte, el ministeri farà una aportació de 500.000 m³ de sorra.

Mentrestant, l'Ajuntament haurà de confiar que no hi hagi temporals i que la sorra pugui tornar a la platja de manera natural, perquè l'escullera soterrada del passeig evitarà que es faci malbé el passeig, però no que la sorra marxi. Una opció és, segons Lillo, estudiar si es pot recuperar sorra de la Tordera per a Blanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.